You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Donation – når frivillige giver læger mere tid til patienterne

Det var meget populært at få hjælp af Louise

Louise er 20 år og kommer fra Silkeborg. Hun havde i flere år overvejet at læse medicin, men efter hun var blevet student i 2011, var hun stadig ikke helt sikker. Hun hørte fra nogle venner, at Projects Abroad kunne arrangere volontørophold i udlandet inden for Medicin & Sundhed, og inden længe havde hun ansøgt om at komme to måneder til Tanzania for at arbejde på et medicinsk projekt. Nu skulle Loise finde ud af om medicin kunne være den rigtige uddannelse for hende.

Louise arbejdede i to måneder på Mwanayamala hospital i Dar es Salaam. Her arbejdede hun inden for en række forskellige områder; hun var for eksempel med til at måle blodtryk, tage blodprøver, analysere blodprøver, ligesom at hun prøvede at arbejde på en fødeafdeling og tandlægeafdeling. Louise var også med såkaldte outreaches, hvor læger og sygeplejersker tager ud i lokalsamfundet og behandler patienter. Det kan for eksempel være på skoler og børnehjem.

Her modtager Chris sin nye computer, som blev doneret af Louise samt Louises venner og familie

Louise fik et unikt indblik i forskellene på et hospital i Tanzania og et hospital i Danmark, og i særdeleshed hvad ressourcemangel kan føre til af forhold på hospitaler. På en outreach med en lokal tandlæge, Chris, opdagede Louise for eksempel at noget som simpelt (i danske øjne!) som en bærbar computer ville kunne lette det administrative betydeligt, og at tandlægerne med en computer fremfor papirarbejde ville kunne nå at behandle langt flere patienter.

Da Louise efter to måneder i Tanzania kom hjem til Danmark gik hun derfor i gang med at samle penge ind til bærbar computer, som hun ville donere til tandlægerne på Mwanayamala hospital. Med hjælp fra venner og bekendte lykkedes det hende at samle 4.700 kr, som hun sendte til det danske Projects Abroad kontor, som så sørgede for at pengene kom videre til Projects Abroad-kontoret i Dar es Salaam. Efter lidt forskellige forsinkelser på grund af ferie, fik Projects Abroads personale købt en bærbar computer til Chris på Mwanayamala hospital.

Projects Abroad og Mwanayamala hospital siger mange tak til Louise for den flotte donation.

Hvis du har lyst til at høre mere om hvordan du laver en donation til dit tidligere projekt, kan du kontakte det danske kontor på tlf. 42 40 90 20 eller på info@projects-abroad.dk

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲