You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold med Sygepleje i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Dar es Salaam og Arusha
  • Rolle: At arbejde sammen med kvalificerede sygeplejersker og få værdifuld erfaring inden for sygepleje
  • Praktiksted: Hospitaler og klinikker
  • Krav: Du skal være sygeplejestuderende.
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Praktiklængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores praktikophold inden for sygepleje projekter foregår i Arusha og Dar es Salaam.

Her arbejder du på distriktshospitaler, større hospitaler med flere specialer, mindre klinikker og fødeafdelinger. Faciliteterne på både hospitaler og klinikker er primitive og du skal forberede dig på at se nogle barske tilfælde.

Ved at rejse ud i et praktikophold med Projects Abroad er du sikker på at få god støtte og vejledning fra den første kontakt og til du er hjemme igen, rigere på oplevelser og erfaringer.

Du får en god rådgivning om dokumentationskrav og det øvrige papirarbejde, og vi beder dig først om at tilmelde dig, når vi har en praktikaftale klar til underskrift.

Din rolle som praktikant

På hospitalerne arbejder du sammen med lokale sygeplejersker. Dit praktiksted vil afhænge af dine ønsker, du kan f.eks. arbejde på et større, offentligt hospital med forskellige specialer. Du kan vælge at fokusere på et enkelt speciale, f.eks. palliativ behandling, eller du kan rotere på flere afdelinger.

Det er også muligt at arbejde på en klinik, hvis du foretrækker dette.

Uanset hvor du arbejder, vil du få en vejleder på dit praktiksted ligesom at vores lokale personale vil støtte dig under hele dit praktikforløb.

Vi arrangerer jævnligt workshops og outreaches hvor du sammen med de andre studerende og frivillige lærer mere om sundhedsfremmende arbejde i Tanzania.

Praktikophold på Masaihospital

Du kan også vælge at arbejde på vores unikke projekt i et Masaiområde. Her bor og arbejder du på et lille hospital sammen med et team af læger og sygeplejersker. Forholdene er meget basale, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer. 90% af patienterne er Masai som til tider vil have et væsentligt anden syn på behandlingen end dig.

Sammen med dine lokale kollegaer vil du indimellem tage på outreach hvor I tager ud i området for at behandle patienter som ikke kan komme til hospitalet.

På Masaihospitalet bør du være forberedt på en meget anderledes kultur. Ifølge masaiernes traditioner foretager masaiernes selv lægebehandling og kun i meget alvorlige tilfælde opsøger de hospitaler. Denne praksis ændres langsomt, men det er blevet mere almindeligt for masaier at søge læge for mindre alvorlige behandlinger og undersøgelser.

Du vil bo sammen med andre frivillige i et primitivt guesthouse i området. Projektet ligger omkring 5 timers kørsel fra Arusha, så du vil kun have mulighed for at mødes med frivillige fra andre projekter i weekenden.

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili, men swahili er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Bæredygtige praktikophold med etiske retningslinjer

Frivillig behandler lokale børn på medicinsk projekt i Tanzania

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som adresserer udfordringer og behov i det pågældende land.

Vi bruger en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient.

Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at du følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲