You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold med Obstetrik i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Dar es Salaam og Arusha
  • Rolle: At arbejde sammen med kvalificerede medarbejdere og få værdifuld erfaring som jordemoder
  • Praktiksted: Hospitaler
  • Krav: Du skal være jordemoderstuderende.
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Praktiklængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Projects Abroad har flere års erfaring med at sende jordemoderstuderende i praktikophold i Tanzania, og du har således mulighed for at arbejde i Dar es Salaam på østkysten eller i Arusha i det nordlige Tanzania.

På hospitalerne møder du kvinder uden de store ressourcer, og som kommer fra udsatte områder. Du skal ligeledes forvente at arbejde med væsentligt mere basale faciliteter end du kender fra Danmark.

Ved at rejse ud i et praktikophold med Projects Abroad er du sikker på at få god støtte og vejledning fra den første kontakt og til du er hjemme igen, rigere på oplevelser og erfaringer. Du får en god rådgivning om dokumentationskrav og det øvrige papirarbejde, og vi beder dig først om at tilmelde dig, når vi har en praktikaftale klar til underskrift.

Din rolle som praktikant

Frivillig med to nyfødte børn

Du vil arbejde på en fødegang på et hospital i Dar es Salaam eller Arusha. Den travleste afdeling har op til 90 fødsler om dagen. Ifølge lovgivningen er det udelukkende jordemoderstuderende og medicinstuderende, som må observere fødsler og eventuelle kejsersnit.

Du vil ikke have praktiske opgaver selv, men i stedet observere de lokale medarbejderes arbejde. Du er velkommen til at støtte den fødende kvinde og ellers gå til hånde med lavpraktiske opgaver, f.eks. at give instrumenter.

Du skal være forberedt på, at der i et fattigt udviklingsland vil være barske oplevelser på et hospital fordi de ikke har adgang til samme ressourcer som i Danmark. Du bliver udfordret fagligt såvel som personligt, og vores lokale personale i Tanzania står klar med støtte og råd under hele dit praktikforløb.

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili, men swahili er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Min store drøm var at blive jordemoder. Min rejse har endnu engang bekræftet mig i, at det netop er min store drøm!
Lea, frivillig

Praktikophold på masaihospital

Du kan også vælge at arbejde på et masaihospital. Her bor og arbejder du på et lille hospital sammen med et team af læger og sygeplejersker. Forholdene er meget basale, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer. 90% af patienterne er Masai som til tider vil have et væsentligt anden syn på behandlingen end dig.

Hospitalet har en fødegang og lægerne opfordrer gravide masaikvinder til at opsøge hospitalet hvis de oplever komplikationer under graviditeten. Det er vigtigt at frivillige udviser åbenhed og forståelse for denne kultur.

Du vil bo sammen med andre frivillige i et primitivt guesthouse i området. Projektet ligger omkring 5 timers kørsel fra Arusha, så du vil kun have mulighed for at mødes med frivillige fra andre projekter i weekenden.

Bæredygtige praktikophold med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som adresserer udfordringer og behov i det pågældende land.

Vi bruger en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at du følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲