You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Obstetrik i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Moshi, Arusha og Endulen
  • Din rolle: At arbejde sammen med lokale læger og sygeplejersker på et hospital eller klinik og lære om faget igennem observation og dialog.
  • Projekttype: Hospital, klinik, outreaches
  • Indkvartering: Værtsfamilier i Arusha og Moshi samt fælleshus i Endulen
  • Priser: Fra 15.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores obstetrikprojekter foregår i Moshi og i Arusha tæt på Kilimanjaro samt i Endulen i Ngorongoro Nationalpark, hvor vi samarbejder med hospitaler og klinikker samt arrangerer outreaches.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på et obstetrikprojekt i Tanzania.

Er du allerede uddannet jordemoder, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.Der er efterspørgsel på kvalificerede jordemødre på projekterne.

Frivillige uden uddannelse eller erfaring vil arbejde på et hospital eller en klinik i Arusha. Har du gennemført mindst 1 års relevante uddannelse, kan du også arbejde på et stort hospital med en meget travl fødegang i Moshi eller på et masaihospital i Endulen i en nationalpark.

Uanset hvor du arbejder, vil du få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb.

Din rolle på projektet

Frivillig med to nyfødte børn

Frivillige uden uddannelse eller erfaring vil følge lokale læger og sygeplejersker i deres daglige arbejde og lære igennem observation og dialog. Det er ikke tilladt for frivillige uden uddannelse at observere fødsler og kejsersnit, og du vil derfor arbejde på barselsafsnit og børneafdelinger.

Frivillige med uddannelse eller erfaring kan observere fødsler og kejsersnit samt muligvis få mulighed for at hjælpe til med praktisk opgaver som at veje og måle nyfødte efter fødslen, måle blodtryk og støtte de fødende kvinder. Det er altid det faste personale på hospitalet, som vurderer hvilke opgaver du kan få.

Uanset hvor du arbejder, kan du se frem til at arbejde med gravide, kvinder i fødsel og nybagte mødre. Du skal være indstillet på, at tilgangen til fødsler er markant anderledes og til tider noget mere barsk end i Danmark. Disse hospitaler og klinikker har langt fra de samme ressourcer, som vi har i Danmark.

Vi arrangerer workshops og outreaches for alle frivillige på projekter inden for Medicin & Sundhed i Tanzania. Her mødes frivillige og sundhedsfagligt personale for at udveksle erfaringer og tage ud i lokalsamfundet for at give gratis sundhedsydelser.

Min store drøm var at blive jordemoder. Min rejse har endnu engang bekræftet mig i, at det netop er min store drøm!
Lea, frivillig

Obstetrik på masaihospital

Er du under uddannelse eller allerede færdiguddannet, kan du vælge at arbejde i Endulen i Ngorongoro Nationalpark. Her arbejder du på et lille hospital sammen med et team af læger og sygeplejersker. Forholdene er ret primitive, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer.

Hospitalet ligger i et område med mange masaier, og 90% af patienterne er masaier. Masaierne har en markant anderledes tilgang til hospitaler og behandlinger, og som du ikke nødvendigvis vil være enig i. Det er derfor vigtigt, at du er åbensindet og professionel på dette projekt.

Hospitalet er underbemandet, og det er derfor vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt. Vi anbefaler derfor, at frivillige enten er færdiguddannede eller i slutningen af deres studier. Vær klar til at hjælpe med alle opgaver, også de mest lavpraktiske, som f.eks. rengøring.

Sammen med dine lokale kollegaer vil du indimellem tage på outreach hvor I tager ud i området for at behandle patienter som ikke kan komme til hospitalet. Her kan du være med til at tilse gravide kvinder og nyfødte børn.

Du arbejder mandag til fredag og har fri i weekenden. Du skal kunne arbejde på masaihospitalet i mindst 4 uger.

Frivillige bor sammen i et fælleshus i området. Det ligger i en nationalpark og er 4 timers kørsel fra Arusha. Du vil dermed ikke have mulighed for at mødes med frivillige i Arusha på hverdage. Til gengæld kommer du til at bo og arbejde i nationalpark med et storslået dyreliv.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲