You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Sydafrika

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: Wild At Tuli, Botswana
 • Rolle: At hjælpe med at beskytte naturen, studere biodiversiteten og vedligeholde reservatet
 • Research: Elefanter, baobabtræer samt flora og fauna
 • Miljø: Afrikansk bush
 • Indkvartering: Telte i camp
 • Priser: Fra Loading...
 • Projektlængde: Fra 1 uge
 • Startdato: Fleksibel

Som ulandsfrivillig i Sydafrika kan du arbejde i et stort naturreservat i det nordlige Sydafrika – nærmere bestemt på grænsen mellem Botswana og Sydafrika. Området hedder Wild At Tuli Safaris og er på omkring 5000 hektarer. Vores lejr ligger ved Limpopo-floden, som hyppigt besøges af elefanter, flodheste, leoparder, kuduer og strudse.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne. Vi garanterer store naturoplevelser imens du yder en vigtig indsats for miljøet.

Tilværelsen i Afrika syd for Sahara er bestemt ikke nem. Ulovlig jagt, tørke, skovrydning, ørkendannelse og jordforringelse er alle større miljøproblemer. Reservater som Wild At Tuli er derfor essentielle for dyrelivet og for at bevare oprindelige habitater. De vilde dyr strejfer stadig omkring i hele Sydafrika, men den menneskelige befolkning har efterhånden presset de fleste elefanter, løver, næsehorn, bøfler og leoparder langt ud på savannen.

Vores reservat, Wild At Tuli, ligger i den sydlige ende af en række andre grænsereservater, som spreder sig over grænserne imellem Sydafrika, Botswana, Zimbabwe og Mozambique. I Wild At Tuli-reservatet har vi et rigt dyreliv, og idet jagt aldrig har været tilladt i området forbinder dyrene ikke mennesker med fare, og du kan derfor nærme dig uden at skræmme dem.

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø

Frivillig researcher elefanter i Botswana

Du kommer til at arbejde med en bred vifte af forskellige opgaver. Du kan for eksempel hjælpe med at beskytte truede plantearter mod invasive arter, du kan rydde stier, plante nye træer og planter, og en masse mere.

Du vil også få mulighed for at lære om GPS-teknikker og hvordan man sporer dyr, og det er vigtige redskaber for at kunne være opdateret om de forskellige dyrearter i reservatet. Især elefanter, løver, hunde, hyæner og leoparder er vigtige at holde øje med, men også plantearter, som for eksempel den ældgamle træsort, baobabtræet, er vigtig at være opmærksom på.

Du kommer hovedsagligt til at arbejde med følgende områder:

Frivillige på Natur & Miljø-projekt i Botswana og Sydafrika

 • Sporing og identifikation af pattedyr, fugle og planter ved brug af observations- og sporingsteknikker,
 • Sporing af rovdyr,
 • Indsamling af data om elefanter, flokdynamik og kost,
 • Kontrol af jorderosion,
 • Fjernelse af gamle hegn,
 • Konstruktion af dæmning,
 • Konstruktion af naturlige vandhuller,
 • Baobab-undersøgelser,
 • Konstruktion af udsigtsposter,
 • Markering af nye veje,
 • Anti-krybskytteri foranstaltninger,

Det indsamlede data bruges til at opnå en dybere forståelse af de forskellige dyre- og plantegrupper og deres vaner. Vi deler vores data med forskellige partnere for ved at arbejde sammen opnår vi et langt bedre fælles resultat for dette vigtige område i Sydafrika.

Frivillige arbejder typisk 5-6 timer om dagen: 4 timer tidligt om morgenen og 2 timer sidst på eftermiddagen. Arbejdstiden er delt op for at du ikke skal arbejde i den bagende sol midt på dagen, da det simpelthen bliver for varmt. Du kan i stedet bruge den mellemliggende tid på at slappe af, eller hygge dig med de andre frivillige ved at spille dart eller kort.

Indkvartering og faciliteter på Natur & Miljøprojektet

Gepard søger skygge under et træ i Botswana

Frivillige bor sammen i 6-mands telte i en lejr på selve projektet. Det er på Botswanasiden af Limpopofloden. Lejren har også et fællesområde under åben himmel, hvor frivillige og ansatte slapper af i fritiden. Du kan tage en god bog med eller nyde udsigten fra lejren, når du har fri.

Det er ikke tilladt for frivillige at forlade lejren uden en lokal medarbejder. Dette skyldes det rige dyreliv i området.

Du bør være opmærksom på, at du højst kan arbejde tre måneder på dette projekt. Du bedes ankomme mandag inden kl. 15. Projektet er lukket henover jul fra ca. midten af december til start januar.

Det er også muligt at arbejde frivilligt i en uge på dette projekt som tillæg til et af de andre sydafrikanske projekter. Dette giver de frivillige en rigtig god mulighed for at få imponerende naturoplevelser med hjem fra Botswana/Sydafrika.

Bæredygtige projekter

Det er essentielt, at dit hårde arbejde har en reel effekt. På vores Natur & Miljøprojekter har vi sammen med vores lokale partnere udviklet en langsigtet handlingsplan, en management plan, som forklarer formålet med projektet, arbejdsopgaverne og hvordan du som frivillig er vigtig for projektet.

Vores lokale personale på projekterne er uddannet og særdeles kvalificeret inden for naturbevaring og de sørger for, at du som frivillig får en grundig oplæring på projektet og dermed kan bidrage bedst muligt.

Det er også her man ligger under den afrikanske stjernehimmel og glemmer tid og sted, mens man tæller stjerneskud. Lige pludselig bliver himlen badet i rødt lys og solen står op, og med et ændrer det hele sig og de dagaktive dyr kommer stille frem igen.
Ida, frivillig
Månedsrapport Management Plan, Data & Rapporter
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲