You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Skolesport i Sri Lanka

Oversigt
  • Placering: Negombo, Panadura og Kalutara
  • Rolle: At undervise lokale skoleelever i idræt
  • Aldersgruppe: 16-21 år
  • Antal: 15-20
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 4 uger
  • Startdato: Fleksibel

Srilankanske børn og deres trænere

Selvom sport er populært i Sri Lanka, er faciliteterne begrænsede. Som ulandsfrivillig på et sportsprojekt er du med til at undervise og træne entusiastiske børn som ellers ikke har adgang kvalificeret træning.

Også blandt Sri Lankas børn og unge er sportsgrene som volleyball, netbold, fodbold og atletik populære, så det vil være en fordel hvis du har lidt kendskab til disse.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne. Vi garanterer store oplevelser imens du yder en vigtig indsats!

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle på projektet

Vi samarbejder med skoler i Panadura, Kalutara og Negombo. Her er der ikke meget fokus på idrætslektioner, men du og andre frivillige kan være med til at sætte mere fokus på idræt og motion.

Srilankanske børn træner cricket

Skolen i Panadura har 800 elever. Der er en lokal sportslærer, men eleverne modtager kun teoretisk undervisning om idræt, hvilket vil sige at de ikke er ude af klasselokalet. Skolen har et idrætsanlæg, og du er mere end velkommen til at bruge anlægget når du træner dine elever. Idrætsanlægget er både velegnet til holdsport og til individuelle sportsgrene inden for atletik.

Skolen i Kalutara har 3000 elever i alderen 6-15 år- Skolen har flere idrætslærere, men uden støtte fra volontører er det ikke muligt at deltage i yderligere idrætsaktiviteter. I frokostpausen arrangerer eleverne ofte deres egne idrætstimer, og her kan dine idéer og støtte hjælpe til.

Du er også med til at støtte de lokale idrætslærere i undervisningen; du kan også arrangere din egen sportstræning. Eleverne er opdelt i U11, U13, U16 og U18-hold. Skolen ønsker især støtte når der skal arrangeres træning i fodbold, cricket, volleyball, netbold, og atletik. Skolen har det mest basale udstyr til rådighed.

Du er også med til at støtte de lokale idrætslærere i undervisningen; du kan også arrangere din egen sportstræning. Eleverne er opdelt i U11, U13, U16 og U18-hold. Skolen ønsker især støtte når der skal arrangeres træning i fodbold, cricket, volleyball, netbold, og atletik. Skolen har det mest basale udstyr til rådighed.

Din arbejdsdag starter tidligt om morgenen idet der er idrætsundervisning fra kl. 6.30-9. Der er undervisning igen om eftermiddagen fra kl. 14-17. I mellemtiden kan du undervise i engelsk.

I Negombo arbejder du på et center med 400 elever i alderen 16-21 år. Du arbejder typisk med hold på 15 elever af gangen. Eleverne kommer fra meget forskelle baggrunde, idet mange er forældreløse, andre er tidligere børnesoldater og så er elever fra ødelagte hjem eller har mén fra borgerkrigen.

Her kan du også hjælpe til med at undervise i praktiske fag som teknik, tømrerarbejde, engelsk, matematik og fysik.

Ønsker du at arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du have en arbejdstilladelse. Vi skal derfor bede dig sende os din ansøgning 5 måneder inden afrejse, idet det tager noget at får arbejdstilladelsen på plads.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲