You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Musik & Kultur i Senegal

Oversigt

Senegal er et land hvor befolkningen sætter pris på at samles til musik og andre kulturelle arrangementer. På dette projekt får du en helt speciel mulighed for at leve dig ind i den rige senegalesiske kultur med særligt fokus på senegalesisk musik.

Musik spiller en meget stor rolle for senegaleserne og på en almindelig gåtur gennem St. Louis oplever man små børn, der benytter spande og pinde som trommesæt, dansende teenagere og et væld af plakater og ophæng der annoncerer koncerter på de små lokale caféer og spillesteder.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på projektet, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

Jeg har lært at blæse ild ud af munden, spille på djembe, og jeg har spillet guitar sammen med den bedste sangerinde i St. Louis, Mama Sadio. Jeg har været med til at lave guerilla teater på gaden, og jeg har mødt en masse uforglemmelige mennesker.
Diego, frivillig

Din rolle på projektet

Sengalesisk mand spiller på trommer i traditionelle klæder

Er du primært interesseret i musikelementet af projektet, kan du vælge den øvrige kulturundervisning fra og i stedet kombinere musikprojektet med et af vores øvrige projekter i Senegal.

Synes du derimod det lyder spændende at lære så meget som muligt af den lokale kultur, historie og traditioner har du mulighed for at deltage i daglig undervisning, hvor du samtidig vil lære lidt af det lokale sprog, wolof.

Den første halvdel af dagen vil gå med undervisning i den lokale kultur, traditioner og skikke samt sprogundervisning, hvilket vil give dig en helt ny dimension i samværet med din værtsfamilie, smalltalk med gadesælgerne og musikanterne og dine nye senegalesiske venner.

Eftermiddagene vil du bruge sammen med et lokalt band, der vil introducere dig til traditionelle instrumenter og lære dig at spille på dem, introducere dig til deres egen musik, deres inspirationskilder og den musikalske historie og tradition de trækker på.

Du vil følge bandet som en del af din læring, og blive inviteret med når de spiller på de lokale caféer og spillesteder, og vil bestemt blive opfordret til at spille med på det instrument du foretrækker.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲