You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Ernæring i Samoa

Oversigt
Projektoversigt
 • PLACERING: Upolu
 • Projekttype: Hospitaler, klinikker og outreaches
 • ROLLE: At arbejde sammen lokale medarbejdere om at oplyse Samoas indbyggere om sund livsstil
 • INDKVARTERING: Værtsfamilie
 • PRISER: Fra 15.150 kr
 • ROJEKTLÆNGDE: Fra 2 uger
 • STARTDATO: Fleksibel
 • Krav: Frivillige skal være mindst 18 og tale godt engelsk.

Grupperådgivning om sundhed i SamoaInteresserer du dig for ernæring og sundhed, så er vores ernæringsprojekt i Samoa noget for dig. Her er der en spændende mulighed for at hjælpe lokalbefolkningen på en sundere kurs, idet næsten 80% af alle samoanere over 15 år er decideret overvægtige. 

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på dette projekt.

Er du allerede uddannet inden for faget, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Uanset hvor du arbejder, vil du få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb. Vi giver dig en god oplæring i starten af projektet og du vil modtage god støtte fra vores lokale personale.

En udbredt mineindustri i Samoa har ført til en reduktion i dyrkbar land, hvilket i dag betyder, at der er mangel på frisk frugt og grønsager. De lokale indbyggere indtager i høj grad importerede, forarbejdede fødevarer i stedet for hjemmedyrket frugt og grønt. 

Udover en reel mangel på egen produktion af frugt og grønt står Samoa også over for en større kulturel udfordring, idet mange indbyggere betragter en ”velnæret” krop som et symbol på velstand og magt.

Din rolle på projektet

Projects Abroad Samoa samarbejder med Samoa National Health Service (NHS), lokale skoler og lokalsamfund om at få udbredt kendskabet til sundere kost og levevis.

Frivillige vil sammen med NHS tage på outreaches til tre lokale hospitaler og sundhedsklinikker på Upulu, som er den mest befolkede ø i Samoa. Du vil også besøge lokale skoler, kirker, og ungdomsgrupper for at skabe opmærksomhed om en sundere livsstil. 

På de første par dage på dit projekt vil du deltage i en række workshops hvor du får bedre kendskab til Samoas nuværende situation på sundhedsområdet. Du lærer også mere om de livsstilssygdomme som du vil se hos de lokale indbyggere, og du vil blive forberedt til at tage med på outreaches og uddannelsesdage. 

Frivillige arbejder sammen med en ernæringskoordinator fra Projects Abroad på NHS-centret. Bemærk venligst at frivillige ikke arbejder sammen med ansatte fra NHS og at vi udelukkende fokuserer på ernæringsområdet. 

Alt afhængigt af din erfaring kan du arbejde med følgende:

 • Spørgeskemaundersøgelser om sundhed, kost, motion og vægt;
 • Handlingsplaner til indbyggere med fokus på sund livsstil, kost, fødevarer, og motion;
 • Besøg på lokale skoler for at foretage sundhedstjek på lærere, og for at yde rådgivning om uddannelse og workshops om ernæring;
 • Besøg på skoler for at udbrede NHS’ kantineprogram om sund mad til skoleeleverne;
 • Rådgivning om etablering af private køkkenhaver;
 • Idrætstimer i lokalsamfund, skoler, kirker og lokalsamfund;
 • Etablering af ugentlige motionshold;
 • Madlavningslektioner;
 • Organisering af vandreture i lokalsamfundet;
 • Etablering af sundhedskampagner.
 • Frivillige arbejder mandag til fredag kl. 9-17, og har således fri i weekenden. Arbejdstiden inkluderer også research og forberedelse af aktiviteter. 

For frivillige med en uddannelse inden for medicinske områder eller Folkesundhed kan det også være muligt at arbejde med prænatal ernæring for gravide kvinder. Her hjælper frivillige med at rådgive om ernæring, om fordelene ved amning samt en sund livsstil.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Samoa Nutrition Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲