You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Rumænien

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Brasov
  • Projekttype: Skoler
  • Rolle: At undervise elever i engelsk
  • Aldersgruppe: 12-18 år
  • Antal: 30 elever
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 4 uger
  • Startdato: Fleksibel

Efter Murens fald og revolutionen i 1989 har Rumænien vendt sig mere mod Vesten. Engelsk er blevet et vigtigt fremmedsprog at mestre, og det især efter at landet kom med i EU i 2007.

Problemet er at mange af de bedst kvalificerede engelsk- og fransklærere bliver fristet af højere løn, og det kan skolerne ikke konkurrere med. Derfor er der brug for frivillige, som kan undervise i engelsk og fransk.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse eller som voksenfrivillig.

Din rolle på projektet

Vores undervisningsprojekter foregår i Brasov, hvor du hjælper med at undervise elever mellem 12 og 18 år. Der er typisk omkring 30 elever i hver klasse. Du har mulighed for at undervise i andre sprog såsom fransk og tysk, samt idræt, drama og kunstfag, hvis du har interesse for det.

Frivillig på undervisningsprojekt i Rumænien

Som frivillig starter du typisk som hjælpelærer for en lokal lærer, og med tiden er det ikke usandsynligt at du får din egen klasse at undervise.

Du kan også bruge lidt af fritiden på at lære nogle lokale gloser på et rumænsk sprogkursus. Hvis du vælger at deltage i projektet i løbet af skolernes sommerferie, vil vi arrangere muligheder for at undervise andre steder som f.eks. sommerskoler.

Du behøver ingen uddannelse eller erfaring for at arbejde på et af vore undervisningsprojekter, men du skal selvfølgelig have gode engelsk- eller franskkundskaber.

Det er god idé, hvis du selv medbringer noget materiale, det kan for eksempel være aviser, blade, postkort eller lignende.

Vi afholder jævnligt workshops, hvor du og andre frivillige kan diskutere jeres arbejde, udveksle idéer og generelt bruge hinanden som sparringspartnere. På disse workshops lærer du også mere om den rumænske kultur og undervisningssystem.

Romania Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲