You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Nepal

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Kathmandu
  • Projekttype: Skoler
  • Rolle: At undervise elever i engelsk og andre fag
  • Aldersgruppe: 4-18 år
  • Antal: 15-30
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivillige på undervisningsprojekt i Nepal

Nepal er et af verdens fattigste og dårligst udviklede lande. En stor del af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen og der er høj arbejdsløshed.

Da landet samtidigt har store muligheder for turisme, er et job i turistbranchen ofte en vej ud af fattigdom for mange nepalesere. Kendskab til det engelske sprog er derfor en vigtig kvalifikation og det kan du være med til at hjælpe på vej.

Vores undervisningsprojekter foregår på skoler i og omkring hovedstaden, Kathmandu. Du har mulighed for at arbejde i primary schools, hvor eleverne er 4-12 år, og i secondary schools, hvor eleverne er 13-18 år.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne.

Din rolle på projektet

Frivillig underviser børn i drama i Nepal

Du arbejder som hjælpelærer for en lokal skolelærer. Du vil være med til at udvikle dine elevers sprogkundskaber, ligesom at du vil være en del af et større netværk i Nepal som bidrager positivt til de lokale samfund.

Engelskniveauet er relativt godt, men især udtale volder eleverne problemer. De lokale lærere er gode til at undervise i både grammatik og ordforråd, men det kniber med at føre en samtale på engelsk. Du hjælper lærere og elever ved at tale med dem på engelsk og ved at forklare dem hvordan ord skal udtales.

I gennemsnit har hver klasse 15-30 elever, og du vil normalt have ansvaret for en halv klasse. I enkelte tilfælde vil du være ansvarlig for hele klassen.

Udover at undervise i engelsk, arrangerer vores frivillige også nogle gange sportsaktiviteter, undervisning i billedkunst, musik, teater eller andre håndværk.

Vi afholder regelmæssigt workshops hvor du og andre frivillige kan mødes og diskutere arbejdssituationer. I får et indblik i det nepalesiske undervisningssystem og I får dermed en bredere forståelse af kulturen. I kan også udveksle idéer og få feedback på jeres arbejde.

Det var så vildt at se hvor lidt der skulle til for at børnene fik en kæmpe oplevelse – en dag tog jeg en pakke farvede tuscher med til time og børnene var lykkelige den næste time. Det sætter virkelig tingene i perspektiv at se hvordan man kan beskæftige børnene med de mest primitive redskaber.
Louise Jensen, frivillig
Nepal Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲