You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde i Mongoliet

Oversigt
  • Placering: Ulan Bator
  • ProjektLængde: Fra 2 uger
  • Indkvartering: Værtsfamilier

Klik her for at vælge projekt

Map of Mongoliet Nomade i Mongoliet med sine får

Mongoliet er et stort land – på størrelse med 1/3 af Europa – og ligger mellem Rusland og Kina. Når man hører om Mongoliet, tænker man ofte store øde landskaber og en dagligdag i meget langsomt tempo. Det er såmænd heller ikke helt forkert, men Mongoliet er bare meget mere end det. Projects Abroad arrangerer frivilligt arbejde i Mongoliet på en lang række projekter.

Mongoliets historie omfatter kinesiske dynastier, sovjetisk kommunisme, og så lige den 150 år lange periode hvor Mongoliet – anført af blandt andre Djengis Kahn – dominerede og regerede hele Asien. De lokal indbyggere, mongolerne, identificerer sig selv mere med Europe end med Asien, og det er et meget gæstfrit folk.

I Mongoliet mødes traditioner med moderne livsstil, og du kan således se en buddistmunk hoppe ind i sin japanske jeep for at køre ud til sit kloster i ødemarken. Hovedstaden, Ulan Bator, er en by med mange kontraster. Du finder boligblokke i sovjetstil side om side med de såkaldte Gers, som er traditionelle nomadetelte.

Det moderne forretningsliv florerer imens mongolerne går rundt i traditionelt tøj. Kommer du til gengæld uden for byerne vil du opdage, at mange mongoler lever som man har gjort de sidste mange hundrede år. 1/3 af mongolerne tilhører nomadestammer, og de lever tilværelsen som nomader på samme måde som deres familie altid har gjort.

Projects Abroad i Mongoliet

Frivillig og nomade-pige i Mongoliet

Hovedparten af Projects Abroads projekter er placeret i hovedstaden Ulan Bator. Du kan også prøve den ultimative mongolske oplevelse og deltage på vores nomadeprojekt, hvor du bor og arbejder sammen med en nomadefamilie med alt hvad dette indebærer.

Du bør ikke forvente, at indbyggerne taler engelsk, og du kan derfor overveje at supplere dit projekt med et sprogkursus i mongolsk.

Oplev mere!

Hvorfor ikke forlade hovedstaden og begive dig ind i det vilde og landlige Mongoliet efter dit projekt? Du vil opdage, at "veje" markeret på kortet ofte ikke er andet end brede stier, og at "landsbyer" er små og midlertidige.

At bo hos en lokal familie giver dig et indblik i det ”virkelige” liv i Mongoliet og det er en langt bedre måde at rejse på end som turist, der bor på hotel.
Ida, frivillig

Udforsk den fascinerende Gobi-ørken eller Altai-bjergene - at rejse bliver ikke vildere end dette! Du kan også slentre rundt i hovedstadens gader og observere livet i dette traditionsrige land. Mongoliet lyder måske som et øde sted, men der er bestemt et rigt kulturliv, og du vil få mange oplevelser med hjem i bagagen.

Projekter i Mongoliet

Ungdomsprojekter

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲