You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Marokko

Oversigt
Projektoversigt

Engelsk er det tredje sprog i Marokkos uddannelsessystem, og prioriteres efter arabisk og fransk. Elever modtager engelskundervisning fra de er 10 år gamle. Med stadigt flere muligheder for at finde arbejde inden for turisme, erhverv og højere læreanstalter er marokkanerne ivrige efter at lære engelsk.

Kreativ undervisning med børn i Marokko

Marokkanerne hører jævnligt fransk i tv og radio, men de udsættes kun lidt for engelsk. Som engelsklærer på et undervisningsprojekt vil du derfor være efterspurgt.

Som frivillig på et undervisningsprojekt har du et særdeles godt udgangspunkt for at lære mere om dette fascinerende land og dets folk. Du behøver ingen uddannelse for at arbejde som ulandsfrivillig på dette projekt, men du skal have rimelige engelskkundskaber. Du kan være med uanset om du er i gang med et sabbatår, en pause fra karrieren eller blot ønsker en meningsfuld ferie.

Som ulandsfrivillig på vores projekter i Marokko anbefaler vi, at du kan tale en smule fransk eller arabisk. Du kan med fordel tage et sprogkursus før eller under dit projektophold for derved at styrke dine sprogkundskaber. Du kan også kaste dig ud i det lokale sprog, tamazight, og få en ultimativ lokal oplevelse.

Din rolle som frivillig

Vores undervisningsprojekter foregår i Rabat. Byen er et fascinerende mix af gammelt og nyt; en imponerende kulturel gryderet med afrikanske, spanske, franske og arabiske ingredienser.

Rabat er en oldgammel by, men er under hurtig modernisering, og behovet for kendskab til det engelske sprog øges i takt med den økonomiske udvikling. Det er muligt at arbejde frivilligt på forskellige skoler, og du kan for eksempel undervise fattige børn i engelsk i såkaldte Darshabats. Disse børn kommer fra familier der ikke har råd til at tilbyde deres børn engelskundervisning. Der er cirka 10-15 elever i hver klasse og du vil her få ansvaret for klassen, eventuelt sammen med en anden frivillig.

Frivillig underviser voksne i Marokko

Som volontør i Marokko vil du opleve, at mange finder din tilstedeværelse interessant. Dine kollegaer på skolen vil formentlig være meget interesserede i at tale engelsk med dig for forbedre deres sprogkundskaber. Din værtsfamilie vil også gerne lære lidt engelsk, og er ivrig efter at fortælle dig om marokkansk kultur.

Hvis du har gode franskkundskaber vil det også være muligt for dig at undervise i fransk, som er det officielle sprog hos myndighederne og forretningslivet. Det er vigtigt for fattige børn fra marokkansk-arabiske familier også at få et kendskab til det franske sprog.

Det er også muligt at blive involveret i fritidsaktiviteter såsom engelskklubber og dramagrupper. Hvis du har viden eller kvalifikationer inden for et område som du ønsker at dele med dine elever, så giv os gerne besked, så ser vi på dine muligheder.

Hver måned arrangerer vi en workshop for alle vores frivillige på undervisningsprojekter. Her kan du mødes med andre frivillige for at diskutere forskellige problemstillinger og udveksle erfaringer og idéer. Du vil også få forskellige ressourcer som du kan bruge i dit daglige arbejde på dit undervisningsprojekt.

Morocco Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲