You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Jamaica

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Mandeville
  • Projekttype: Skoler, læseprogram for voksne
  • Rolle: At undervise elever i engelsk
  • Aldersgruppe: 6-18 år og voksne
  • Antal: 30-40 elever
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 3 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivillig underviser dreng i Jamaica

Jamaica er et land med ekstremer og modsætninger. Hvor nogle jamaicanere nyder det gode liv i vestlig stil med flittige besøg i shoppingcentre og golfklubber, lever mange jamaicanere et godt stykke under fattigdomsgrænsen.

Det officielle sprog i Jamaica er engelsk, men mange børn vokser op med at tale det lokale sprog, patois, i hjemmet. I skolen undervises børn i Jamaicansk Standard Engelsk som er en blanding af amerikansk og britisk-engelsk.

Dette sprog er ufatteligt vigtigt for børnene at mestre siden det er afgørende for at få job hos en virksomhed eller inden for turistindustrien senere i deres liv. Derudover er det muligt at undervise i tysk eller hollandsk, hvis du mestrer disse sprog.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne.

Vil du helt tæt på den unikke jamaicanske kultur, bør du overveje at supplere dit frivillige arbejde med et sprogkursus i lokalsproget, patois.

Din rolle på projektet

Frivillig underviser børn i Jamaica

Vores undervisningsprojekter foregår i universitetsbyen, Mandeville. Du kan arbejde på Primary Schools med elever i alderen 6-12 år; og du kan arbejde på High Schools med elever i alderen 12-18 år. Skolernes størrelse varierer, men du vil typisk undervise klasser med 30-40 elever.

Du arbejder side om side med de jamaicanske lærere med det formål at forbedre børnenes udtale af standard-engelsk. Ved at gøre undervisningen sjov og interessant kan du hjælpe til med at udvikle børnenes tryghed inden for sproget.

Du vil desuden være med til at skærpe den kulturelle bevidsthed, hvilket er et af de primære mål for regeringens nuværende kampagne for uddannelse.  Hvis du har interesse i at undervise i andre fag, såsom dans, drama, matematik, kunst, sport, fransk, spansk eller samfundsfag, er der også mulighed for det.

Selvom det kan være svært, elsker jeg virkelig at være her, fordi de andre lærere er virkelig søde og eleverne er noget helt særligt. Mange af dem er bagud, og nogle gang bliver jeg nødt til at gentage mig selv mange gange, hvilket kan være frustrerende. På den anden side giver oplevelserne i klasselokalet så meget glæde. At se børnenes smil og høre deres spørgsmål er noget, man skal opleve selv.
Christina, frivillig

Udover undervisning på skoler har du mulighed for at blive frivillig på Projektet imod Analfabetisme. Dette projekt giver frivillige mulighed for at arbejde med voksne enkeltpersoner samt grupper på 10-15 voksne i et lokalsamfund for at hjælpe dem med at lære at læse og skrive. Du bliver dermed en aktiv del af kampen mod analfabetisme i Jamaica.

Hvis du har kendskab til Amerikansk Tegnsprog, har du mulighed for at undervise på et center for døve børn og unge i alderen 4-20 år. På centret kan du bruge dit tegnsprogkendskab som frivillig underviser i fag som matematik, engelsk, håndarbejde, sport og landbrug.

Vi afholder regelmæssigt workshops hvor du og andre frivillige på undervisningsprojekter kan mødes og diskutere arbejdssituationer. I får et indblik i det jamaicanske undervisningssystem og I får dermed en bredere forståelse af kulturen. I kan også udveksle idéer og få feedback på jeres arbejde.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas, eksamensbevis og CV er signeret af en notar i Danmark for at kunne blive godkendt af de jamaicanske myndigheder. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Jamaica Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲