You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Jamaica

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: Mandeville
 • Rolle: Du hjælper lokale medarbejdere med at yde omsorg for børn og ældre og praktiske opgaver på projektet
 • projekttype: Plejehjem og hjem for indbyggere med svære handicap
 • Aldersgruppe: Babyer, børn og ældre mennesker
 • Antal: 10+
 • Indkvartering: Værtsfamilie
 • Priser: Fra Loading...
 • Projektlængde: Fra 2 uger
 • Startdato: Fleksibel

På vores humanitære projekter i Jamaica bor og arbejder du i Mandeville, hvor du kan arbejde på plejehjem eller hjem for stærkt handicappede borgere.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, som professionel, sammen med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

Ifølge UNICEF er omkring 5000 børn blevet forældreløse som følge af HIV/AIDS. Derudover vurderes det at omkring 20.000 børn er udsatte, så frivillige hænder er der bestemt brug for.

Frivilligt arbejde med børn i Jamaica

Frivillig på humanitært projekt i Jamaica

Uanset hvilket projekt du arbejder på, bør du være forberedt på at blive udfordret.

Mange børn kommer fra svære kår og kræver særlig omsorg og opmærksomhed.

Nogle børn er handicappede, er på specielle diæter og kræver fysioterapi, specialundervisning og anderledes udviklingsplaner. Din fornemste opgave er at hjælpe og støtte dem på deres vej frem i livet. Det kan ske på forskellige måder:

 • Lege og spil,
 • Forskellige fysiske aktiviteter,
 • Lektiehjælp,
 • Undervisning,
 • Madlavning,
 • Vasketøj,
 • Kontorarbejde,

Frivillig på humanitært projekt i Jamaica

Du kan deltage i undervisning af små børn som endnu ikke har nået skolealderen eller du kan undervise børn med særlige behov, og som har fysiske og/eller psykiske handicap. Du hjælper også med at rådgive om kost og ernæring.

Du har også mulighed for at arbejde med ældre mennesker som for eksempel er blevet forsømt eller forladt af deres familie og derfor har brug for hjælp. Som frivillig kan du tage del i forskellige aktiviteter der vil stimulere de ældre mentalt, fysisk og socialt. Det kan for eksempel være højtlæsning, spadsereture med de ældre eller ved at hjælpe til ved spisning og i forhold til personlig pleje.

Vil du helt tæt på den unikke jamaicanske kultur bør du overveje at supplere dit frivillige arbejde med et sprogkursus i lokalsproget, patois.

Det er meget anderledes end i Danmark, hvor vi ikke har en vuggestue i samme bygning som selve skolen. Det er godt her for jeg får set flere ting og jeg kan hjælpe i alle klasser. Jeg elsker at børnene er så ivrige efter min hjælp. Jeg føler virkelig at der er brug for mig her.
Daniel, frivillig

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Jamaica har vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas, eksamensbevis og straffeattest er signeret af en notar i Danmark for at kunne blive godkendt af de jamaicanske myndigheder. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Frivilligt arbejde på børnehjem

Vores frivillige har igennem årene arbejdet med børn på børnehjem i Jamaica. De frivillige har gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår. Men vi har de sidste mange år langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem.

Dette betyder at i stedet for at arbejde på børnehjem i Jamaica, vil frivillige arbejde i dagcentre, børnehaver, skoler eller støttegrupper for ældre og mødre med babyer.

Jamaica Care Management Plan Børnebeskyttelsespolitik
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲