You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde i Jamaica

Oversigt
  • Lokation: Mandeville 
  • Projekt Længde: Fra to uger
  • Indkvartering: Værtsfamilier

Klik her for at vælge projekt

Jamaica Frivillige på river-rafting i Jamaica

 

Lokale børn i Jamaica

Jamaica er den tredjestørste ø i Caribien og har helt fra Christopher Columbus' tid været berømt for sine idylliske strande, sit turkisblå vand og sine romantiske solnedgange. Turisme i dag en vigtig indtægtskilde for øen, men desværre når mange turister aldrig forbi de første kystbyer og de går dermed glip af Jamaicas største værdi: dets afslappede, smilende og imødekommende folkefærd.

Jamaicas rige kulturelle og historiske arv er et spændende mix af Arawak-indianere, pirater, spanske nybyggere, britiske opdagelsesrejsende og slaver. Men mens velhavende jamaicanere lever en moderne vestlig livsstil med eksklusive golfklubber og moderne shoppingcentre, lever omkring 16% af befolkningen under fattigdomsgrænsen. Denne indkomstfordeling afspejler Jamaicas historie med slaveplantager, og efterkommerne af de sorte slaver er i dag blandt de fattigste på Jamaica. På den positive side var det dog enden på slaveriet, der fik sat gang i uddannelse for alle, og regeringen investerer pt. i forbedringer og moderniseringer af uddannelsessystemet på tværs af alle lag i samfundet.

Projects Abroad i Jamaica

Solnedgang i Negril, Jamaica

At deltage i frivilligt arbejde på Jamaica, er en unik måde at komme ind bag turistbrochure-facaden af denne smukke ø. Projects Abroad har base i universitetsbyen Mandeville som ligger inde i landet, 100 km vest for hovedstaden Kingston, og dermed et godt stykke væk fra den normale turistrute. Vi har også projekter i St. Elizabeth (Junction, Black River og Santa Cruz) ca. 45 minutters kørsel fra Mandeville og St. Ann (St. Ann’s Bay og Discovery Bay) ca. 2 timers kørsel fra Mandeville. Alle tre er smukke områder, men i den umiddelbare omegn findes mange fattige samfund der har brug for hjælp til at hæve indbyggernes levestandard.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas, eksamensbevis og CV er signeret af en notar i Danmark for at kunne blive godkendt af de jamaicanske myndigheder. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Alle frivillige bor hos lokale værtsfamilier i Mandeville, Bay, Black River eller Accompong. 

I hverdagene mødtes vi rundt om i byen, tog i biografen, spiste frokost sammen, eller arrangere weekendplaner. I weekenderne tog vi på udflugter rundt om på øen (både til lokale og mere turistede steder). Vi forlod typisk Mandelville fredag eftermiddag og var hjemme igen søndag aften.
Caroline, frivillig

Oplev mere!

Ulandsfrivillige på Jamaica har mange rejsemuligheder både i weekender og efter projektopholdet. Bl.a. ligger de berømte flodbade (River Baths) kun en dagstur fra Mandeville, og der er bogstavelig talt hundredvis af strande der blot venter på at blive udforsket, samt mange vandsportsaktiviteter såsom dykning og snorkling. Hvad end du vælger, vil Bob Marleys afslappende rytmer utvivlsomt følge dig på din vej rundt på den smukke ø.

Projekter i Jamaica

Ungdomsprojekter

Sæsonspecifikke Projekter

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲