You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Sygepleje i Ghana

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Cape Coast
  • Rolle: At observere og assistere sygeplejesker på en række forskellige afdelinger på et stort hospital.
  • Projekttype: Hospital, outreach
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Priser: Fra 15.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores sygeplejeprojekter foregår på hospitaler i Dodowa og Cape Coast, hvor vi også har en række andre projekter inden for Medicin & Sundhed. Du vil få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse. Er du allerede uddannet sygeplejeske, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle på projektet

Frivillig på opsøgende medicinsk arbejde i Ghana

Frivillige uden uddannelse og erfaring vil udelukkende arbejde på hospital i Dodowa. Er du startet på medicinstudiet og af sted i en ferie eller i et pratikophold kan du selv vælge om du vil arbejde i Dodowa eller i Cape Coast. Færdiguddannede vil udelukkende arbejde på hospitalet i Cape Coast.

Din rolle på projektet afhænger af din erfaring. Frivillige uden relevant uddannelse vil altid observere de lokale sygeplejerskers arbejde og lære igennem dialog. Vi opfordrer dig derfor til at stille spørgsmål og vise engagement.

Sygeplejestuderende og uddannede sygeplejersker kan forvente en mere aktiv rolle på projektet.

Du arbejder på et stort hospital, hvor du arbejder med patienter med en række forskellige sygdomme. Små landsbyklinikker i Ghana mangler ofte de mest basale faciliteter, så du vil være i kontakt med patienter der ofte har rejst langt fra deres egen landsby for at nå et hospital med de nødvendige faciliteter.

Du vil blandt andet komme i daglig kontakt med sygdomme, som man ikke normalt oplever i Europa. De fleste frivillige vælger at rotere mellem hospitalets forskellige afdelinger, såsom skadestue, pædiatri, dermatologi og kirurgi. Hvis du har specifikke ønsker om at blive længere på en bestemt afdeling, kan dette også arrangeres.

Jeg har set rigtig mange spændende ting, som man ikke støder på så ofte i Danmark. Jeg har oplevet alt fra børn der døde af dehydrering og den sorg det medfører, store skader efter bilulykker til fødsler og glade familier.
Stefanie, sygeplejestuderende i praktik

Alle frivillige på projekter inden for Medicin & Sundhed i Ghana hjælper to gange om ugen til på outreaches, hvor I sammen med lokalt sundhedsfagligt personale tager ud til en lokal skole, landsby, etc. for at give gratis sundhedsydelser som helbredsundersøgelser eller forebyggelse af sygdomme.

Du arbejder altid fra mandag til fredag, og typisk 5-6 timer om dagen fra morgenstunden. Du har dermed altid fri i weekenden til at udforske mere af Ghana.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som adresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲