You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på HIV/AIDS-projekt i Ghana

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Accra
  • Rolle: At hjælpe det faste personale med at teste og rådgive patienter samt lave oplysningsarbejde
  • projekttype: Hospital
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Med et stigende antal smittede er Ghana tvunget til at gøre noget ved den dødelige virus, og regeringens målsætning er at undgå nye smittede og samtidigt forbedre levevilkårene for dem der allerede er blevet smittet.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, som professionel, sammen med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle på projektet

Du arbejder sammen med det faste personale på hospitalet. Du bliver oplært i hvordan du bør rådgive patienter, teste for virus og omgås personer der er smittet med HIV/AIDS. Du kan forvente at arbejde med følgende:

  • Rådgivning - denne afdeling forbereder patienterne inden de får taget en HIV/AIDS test. Rådgivningsenheden er mobil, og du kan forvente at tage på hjemmebesøg hos HIV-positive indbyggere.
  • Klinik for Antiretroviral behandling - for HIV/AIDS patienter der modtager behandling,
  • Forebyggelse mod mor-til-barn smitte - vordende mødre modtager rådgivning og undersøges for HIV/AIDS. Smittede mødre følger et fødselsforberedelsesprogram for at undgå at smitte det ufødte barn,
  • Diagnose og laboratorieafdeling - et specielt laboratorium udelukkende benyttet til at teste for og diagnosticere HIV/Frivillige på HIV-projektet indsamler prøver fra patienter i GhanaAIDS tilfælde.

Projektet vil være krævende for den enkelte frivillige, men du vil aldrig være alene på projektet. De lokale medarbejdere er dedikerede mennesker, og din indsats vil være meget værdsat.

Det er vigtigt, at du udviser initiativ og er udadvendt, da dette vil styrke din mulighed for at komme i dybden med arbejdet. Du behøver ingen medicinske kvalifikationer, men vi forventer at du er god til engelsk, og at du har en moden tilgang til dit arbejde.

Udover arbejdet på hospitalet inkluderer arbejdet også ’Medical Outreach’ hvor de frivillige to gange om ugen tager ud i lokalområderne og afholder workshops for eksisterende patienter og uddeler praktisk information med hensyn til at undgå nye smittetilfælde. Dette arbejde foregår ofte i lokale landsbyer, skoler, og forsamlingshuse.

Selvom det til tider var svært at se om ens hjælp gjorde den store forskel på hospitalet, når man kom som student uden erhvervserfaring, blev alt dette hurtigt glemt, når man mødte nogle patienter på gaden, hvor man fx skulle mødes deres kone, og få et stort tak for hjælpen med på vejen, eller når man på stuegangen, modtog smil og et ”God Bless You” fra en patient, når man kom med deres medicin.
Nynne, frivillig

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲