You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Etiopien

Oversigt
Projektoversigt

Hvis du er interesseret i at arbejde frivilligt på denne destination, så kontakt os venligst før at du tilmelder dig.

  • Placering: Addis Ababa
  • Projekttype: Skoler og sprogskoler
  • Rolle: At undervise elever i engelsk
  • Aldersgruppe: 5 år - voksne
  • Antal: 30-40 elever
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivillig med sine elever på undervisningsprojekt

I løbet af de seneste år har Etiopiens regering prioriteret uddannelse og sundhed højt. Nye skoler åbner rundt omkring i landet, og målet er at øge antallet af børn i skolerne markant. Der er dog stadigt et stykke vej endnu, idet mindre end 20% af eleverne fortsætter i de ældre klasser.

Elever på skole i Addis Ababa, Etiopien

Engelskundervisning prioriteres i stigende grad i landets skoler, men i nogle af de mest ressourcesvage skoler lader undervisningen desværre meget tilbage at ønske.

Det er også muligt at undervise voksne i fransk på en sprogskole, hvis du har evner og lyst til dette.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne.

De mest brugte sprog i Etiopien er amharic og engelsk, men amharic er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle på projektet

Fællessproget, amheric, er ikke tilstrækkeligt udvidet til at kunne tilpasse sig nye begreber inden for videnskab og teknologi, og derfor er engelsk hovedsproget inden for erhverv og uddannelse. Alle fag foregår derfor på engelsk fra 7. klasse, hvor eleverne er omkring 12 år gamle.

Det er vigtigt, at eleverne får de grundlæggende engelskkundskaber på plads for at kunne følge med i undervisningen, når de bliver ældre.

Typisk arbejder vores frivillige på skoler, hvor børnene er mellem 10 og 16 år. Du kan hjælpe eleverne ved at forbedre deres mundtlige engelsk og derudover give dem den fortrolighed med sproget, der er nødvendig for at kunne klare sig godt.

Som frivillig arbejder du som hjælpelærer for en lokal lærer. Ofte vil lærerne selv have begrænsede engelskkundskaber, og du vil derfor en være en vigtig støtte for dem.

Hver måned arrangerer vores lokale personale en workshop på kontoret i Addis Ababa. Her kan du mødes med frivillige fra andre undervisningsprojekter og diskutere forskellige problemstillinger fra jeres arbejde.

I kan udveksle idéer og erfaringer og dermed få et større udbytte af jeres arbejde. Der vil også være mulighed for at få undervisningsmateriale til brug i klassen.

.

Ethiopia Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲