You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Fysioterapi i Costa Rica

Oversigt
  • PLACERING: San Rafael de Heredia
  • ROLLE: At hjælpe med at behandle mentalt eller fysisk handicappede borgere.
  • Projekttype: Skole for handicappede børn og plejehjem for ældre borgere
  • INDKVARTERING: Værtsfamilie
  • PRISER: Fra 18.550 kr
  • ROJEKTLÆNGDE: Fra 4 uger
  • STARTDATO: Fleksibel
  • Krav: Mindst 1 års fysioterapistudier; godt kendskab til spansk.

Frivillig behandler lokal patient i Costa Rica

På vores fysioterapiprojekter i Costa Rica kan du arbejde på en skole for mentalt eller fysisk handicappede børn og unge eller på et dagscenter for ældre mennesker.

Du skal være mindst 18 år, kunne tale et middel spansk samt have gennemført mindst et års relevante studier for at kunne arbejde på disse projekter. Du kan styrke dit spanske ved at supplere med et spansk sprogkursus, hvor du får privatundervisning.

På skolen for fysisk og/eller mentalt handicappede børn og unge arbejder du med patienter op til 21 år. Du kan således også arbejde med babyer med kognitive mangler og adfærdsvanskeligheder. Skolen er den eneste af sin art i området, og her får eleverne omsorg, undervisning og forskellige former for terapi.

Du kan også arbejde på et dagscenter for ældre mennesker. Centret har en uddannet fysioterapi som står for behandlingen af op til 35 patienter.

Din rolle på projektet

På skolen er du med til at give patienterne en-til-en opmærksomhed under behandlingerne eller du kan hjælpe dem med deres motoriske færdigheder når I arbejder i klasselokalet. Offentlige institutioner mangler ofte ressourcer i form af tilstrækkeligt personale og økonomiske midler, så det lokale personale sætter stor pris på vores frivilliges færdigheder.

Skolen er åben over for andre terapiformer som f.eks. ergoterapi og taleterapi.

På centret for ældre mennesker hjælper du til med behandlinger, og du støtter patienterne når de laver deres øvelser. Selv om hver patient har forskellige behov, er det fælles mål at styrke deres motorik and muskelstyrke for at de kan bevare deres uafhængighed og livskvalitet.

Frivillige arbejder med udsatte grupper, og det kræver derfor stor tålmodighed, medfølelse og hjælpsomhed.

Frivillige bør altid forvente at indtage en observerende rolle, og det er fuldstændigt op til det lokale personale at vurdere hvorvidt du er egnet til praktisk arbejde. Vi opfordrer derfor altid frivillige til at være initiativrige og imødekommende for at opbygge et tillidsfuldt forhold til det lokale personale. Man skal så at sige bevise at man kan og vil.

Du arbejder mandag til fredag, så du har fri i weekenden. På skolen starter arbejdsdagen kl. 7 og slutter kl. 15, og på dagscentret for ældre møder du kl. 8 og har fri kl. 13.

Skolen er lukket pga. ferie fra midten af december til midten af februar, og har derudover lukket de to første uger i juli.

Dagscentret for ældre er lukket i påsken og tre uger henover jul.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲