You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Cambodja

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Phnom Penh
  • Projekttype: Skoler
  • Rolle: At undervise elever i engelsk
  • Aldersgruppe: 4-16 år
  • Antal: 10-20 elever
  • Indkvartering: Delelejlighed
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Som i mange andre asiatiske lande er der i Cambodja en stor interesse for at lære engelsk. Med den stigende vækst inden for turisme og international handel betyder gode engelskkundskaber adgang til bedre jobs, og det vil Projects Abroad gerne hjælpe med at fremme.

Vi samarbejder med flere lokale organisationer, som fokuserer på undervisning i Phnom Penh. De gratis offentlige skoler som er til rådighed for fattige børn er ofte overfyldte, underbemandede og har stor mangel på ressourcer. Det er her hvor organisationernes skoler er et godt alternativ.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne.

Din rolle på projektet

Som frivillig i Cambodja underviser du børn og unge i alderen 4-16 år. Der er typisk 10-20 elever i hver klasse. Vi samarbejder med to typer af skoler, og den ene type har en formel struktur, en fastlagt undervisningsplan og udmærkede ressourcer; den anden type skoler er mere uformelle og ligger i fattigere områder.Frivillig underviser lille pige i Cambodja

Begge typer af skoler er registrerede som "sikre for børn" idet de overholder retningslinjerne inden for børnebeskyttelse.

På skolerne med bedre struktur og ressourcer er der fuldtidslærere og en fastlagt undervisningsplan. Skolens personale har rigeligt at se til, men deres engelskniveau kunne være bedre.

Du vil starte som hjælpelærer og støtte op om det lokale personales undervisningsplan. Med tiden vil du måske have mulighed for at få din egen engelskklasse. Disse skoler egner sig bedst til frivillige uden uddannelseserfaring.

De mere uformelle skoler ligger i fattige kvarterer, og er noget mere krævende. Derfor egner disse projekter sig bedst til frivillige med erfaring eller uddannelse inden for undervisning.

Det er også muligt at undervise i andre fag såsom fransk, musik og dans, hvis du lyst og kvalifikationer til det. Derudover er der gode muligheder for at deltage i forskellige fritidsaktiviteter sammen med børnene, når de har fri fra undervisningen.

De skulle lige vænne sig til, at de selv skulle tænke og tale i hele sætninger, men jeg fornemmede, at de kunne lidt det, og jeg synes, at de gjorde gode fremskridt, mens jeg var der. De forsøgte også at lære mig lidt khmer, men det gik mindre godt.
Regina, frivillig

 

Cambodia Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲