You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Mikrofinans i Cambodja

Oversigt
 • Placering: Phnom Penh
 • Rolle: At hjælpe lokale entreprenører med at styrke deres virksomhed
 • Forretningsområder: Mikrofinans
 • Krav: Du skal have en mindst 1 års relevant uddannelse eller erfaring og tale godt engelsk
 • Indkvartering: Delelejlighed
 • Priser: Fra 17.550 kr
 • Projektlængde: Fra 4 uger
 • Startdato: Fleksibel

På mikrofinansprojektet samarbejder Projects Abroad med Khemara, som er en lokal NGO i Cambodja. Vi arbejder for at støtte mindre entreprenører i at opstarte og udvikle virksomheder.

Vi hjælper især lokale, som arbejder i tøjindustrien. En lokal arbejder tjener mindre end 20 kr om dagen på at sy tøj for store vestlige brands, og ofte arbejder de under tvivlsomme forhold. Det er især kvinder, som arbejder i denne branche.

Du skal have mindst 1 års relevant uddannelse for at arbejde på dette projekt, og det er derfor oplagt i forbindelse med et praktikophold i udlandet eller som professionel.

På mikrofinansprojektet er du med til at yde støtte og rådgivning til grupper og enkeltpersoner, som får et mikrolån til at starte egen virksomhed.

Lånet er rentefrit og når det indfris ydes det på ny til en ny entreprenør. Med den rette rådgivning kan de etablere en mindre virksomhed og indtjening og dermed betale lånet tilbage over en periode.

Det betyder, at lokale arbejdere kan starte deres egen lille butik eller madvogn og blive økonomisk uafhængige. Det er typsik svært at starte egen virksomhed fordi renter og gebyrer er alt for høje. Ved at arbejde sammen med Projects Abroad undgår de at skulle betale gebyrer og renter, og de kan dermed bruge mikrolånene til at udvikle deres virksomhed.

Godkendte lånsøgere modtager træning i grundlæggende økonomistyring og andre redskaber, som kan hjælpe dem til at opbygge en rentabel virksomhed. Det giver dem også mere tid med familien end at skulle arbejde på en fabrik i mange timer om dagen.

Din rolle på projektet

Arbejd med mikrofinans i Cambodja

Du vil nærmere arbejde som en slags praktikant end som frivillig, og du arbejder sammen med en mikrofinanskoordinator fra Projects Abroad. Dine daglige arbejdsopgaver vil variere, og du kan forvente at stifte bekendtskab med følgende:

 • Vurdering af lånansøgninger og møder med låntagere
 • Støtte låntagere i udarbejdelse af grundlæggende forretningsplaner og markedsføringsmidler
 • Monitorering og mentoring af udvalgte låntagere og långrupper
 • Udførelse af workshops for entreprenører
 • Generel støtte vejledning

Mikrofinansprojektet i Cambodja kører året rundt, så du kan starte dit frivillige arbejde, når det passer dig. Arbejdsugen er mandag til fredag, så du har altid fri i weekenden. Arbejdsdagen starter kl. 8 om morgen og slutter igen omkring kl. 17.

Du får et unikt indblik i hvordan mindre virksomheder fungerer i et land som Cambodja, som stadig har meget lang vej til at være et udviklet samfund.

Du kan se frem til at blive udfordret både personligt og professionelt, idet du kommer til at arbejde i omgivelser og en kultur som er markant anderledes end den danske. Du får en spændende mulighed for at lære en masse om mikrofinans som redskab til fattigdomsbekæmpelse.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲