You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Cambodja

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Phnom Penh
  • Rolle: Du arbejder sammen med lokale medarbejdere om at styrke børns tidlige udvikling og nå vores fælles mål i Care Management Plan ved hjælp af forskellige læringsaktiviteter
  • projekttype: Dagcentre
  • Aldersgruppe: 3-6 år
  • Antal: 10-40
  • Indkvartering: Delelejlighed
  • Priser: Fra 12.400 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

På vores humanitære projekter i Cambodja arbejder frivillige i hovedstaden, Phnom Penh. Her samarbejder vi med en lokal ngo, Khemara, som vi driver ni dagcentre sammen med i udkanten af Phnom Penh.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, som professionel, sammen med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

Cambodja er kendt for storslået natur, billige rejsemuligheder og er altid på listen over lande som man gerne vil besøge i Sydøstasien. Trods en stor turismesektor er Cambodja stadig et af de fattigste og mest korrupte lande i Asien, hvor især sporene fra borgerkrigen i 1970’erne stadig er synlige.

Vores samarbejdspartner, Khemara, er en lokal registreret ngo, og har siden 1991 arbejdet for at forbedre forholdene for udsatte kvinder og børn. På dagcentrene kan kvinderne aflevere deres børn i trygge hænder og selv tage på arbejde.

Frivilligt arbejde med børn og unge i Cambodja

Frivillig leger med lokale drenge i Cambodja

På dagcentrene hjælper du med at passe børn i alderen 3-6 år. Dine arbejdsopgaver varierer, og du kan f.eks. læse for børnene, øve alfabet og talrække. 

Ellers kan i synge, spille og lave læringsaktiviteter som styrker deres tidlige udvikling. Det er også muligt at hjælpe til med en af de fire minikampagner, som vi kører i løbet af året, hvor vi fokuserer på læsefærdigheder, sport og udendørs aktiviteter, miljøet samt sundhed og hygiejne.

 

Noget jeg fandt yderst fantastisk var at se at børn være børn. Jeg har været pædagogmedhjælper i en vuggestue hjemme i Aarhus, og det var utroligt at se hvor meget danske og cambodjanske børn mindede om hinanden, trods de enorme forskelle i kultur og miljø.
Troels, frivillig

Frivillig på humanitært projekt i Cambodja

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Cambodja har vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Frivilligt arbejde på børnehjem

Vores frivillige har igennem årene arbejdet med børn på børnehjem i Cambodja. De frivillige har gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår. Men vi har de sidste mange år langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem.

Cambodia Care Management Plan Børnebeskyttelsespolitik Statusrapport
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲