You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Tanzania - Trine Andersen

Trine Andersen

Jeg havde gennem længere tid gået med en lille drøm om at arbejde som frivillig i et land i Afrika, og ved et tilfælde fandt jeg en dag vejen forbi Projects Abroads hjemmeside, hvor de annoncerede et informationsmøde. Jeg skyndte mig at melde mig til mødet, og da dagen endelig oprandt, drønede jeg spændt af sted. På mødet fortalte 3 frivillige om deres oplevelser rundt omkring i verden, og så var jeg solgt - mit valg faldt på Tanzania i Afrika.

Langt om længe stod jeg i lufthavnen – ret nervøs over hvordan det hele skulle gå. Flyturen forløb fint, og jeg blev hentet i Arusha lufthavn midt om natten og kørt ud til min værtsfamilie, hvor jeg skulle tilbringe den næste måned i selskab med parret Grace og Ricki og deres lille datter Nicole. De var utrolig søde og gæstfrie, og jeg følte mig hurtigt godt tilpas.

Trine Andersen

Jeg skulle arbejde på et projekt kaldet ”Watoto Foundation”, som er et drop-in center for gadedrenge. Der boede 10 gadedrenge på centret, som jeg bl.a. skulle undervise i engelsk – lidt af en prøvelse, da de stort set ikke snakkede et ord engelsk, og jeg kun snakkede meget lidt swahili. Så jeg måtte virkelig tænke kreativt, og kassere størstedelen af de medbragte undervisningsmaterialer, som jeg ellers regnende med ville være et hit. Men ved lidt fælles hjælp, fik drengene lært en del engelsk og jeg en del swahili, som virkelig var en hjælp for min videre færden.

Trine Andersen

Projektet var utrolig spændende, og lynhurtigt blev jeg meget involveret i drengenes dagligdag, hvor jeg brugte det meste af min tid. Lederen af drop-in centret, Aristides, som boede på centret sammen med hans dejlige kone Mama Junior, deres dreng Junior og de 10 gadedrenge, var utrolig sød.

Trine Andersen

Sjældent har jeg følt mig så velkommen og værdsat. Meget hurtigt knyttede vi et tæt partnerskab, og jeg fik lov til at følge i hans fodspor i den næste måneds tid, som bestemt ikke var for sarte sjæle.

Jeg fik lov til at komme med ud i Arushas natteliv på udkig efter gadedrenge, på hjemmebesøg hos en af gadedrengene, besøge mange af Aristides tidligere arbejdspladser (børnehjem) i Moshi, besøge et større projekt for gadedrenge i Makumiera, på besøg i et ungdomsfængsel, hvor jeg dog ikke blev lukket ind, da de troede jeg var journalist og sidst på besøg i Kiboko Lodge, som er et safari-lodge drevet af tidligere gadedrenge fra vores drop-in centret i Arusha.

Trine Andersen

Min tid på projektet var utrolig spændende, meget rørende og på samme tid frustrerende, da man virkelig oplever fattigdommens indvirkning og betydning for størstedelen af befolkningen – og specielt de drenge, jeg arbejde med hver dag.

Jeg kom i det hele taget meget tæt på gademiljøet og blev meget påvirket af drengenes situation, hvorfor jeg i skrivende stund er i gang med at åbne et lignende projekt for gadepiger kaldet ”Pippi House Center” – se evt. www.pippihousecenter.dk og http://www.facebook.com/pippihousecenter, da der ikke findes lignende projekter for dem.

Min tid i Tanzania bød også på aktiviteter uden for mit projekt. Hver torsdag samledes alle de frivillige i Projects Abroad i Arusha til et socialt arrangement. Her mødte jeg en masse søde og dejlige mennesker, som jeg efterfølgende arrangerede safari med, tur til en lokal kaffeplantage og ellers mødtes med på den lokale Africafé, som er et tilholdssted for mange frivillige i Arusha.

Min tid i Afrika var virkelig en stor oplevelse – en oplevelse, der har sat spor for livet, og bestemt en oplevelse, jeg vil anbefale andre, der har mod på gøre en ”lille” forskel

God rejse ;0)

Trine Andersen

Læs mere om projektet her

Se videoer om Undervisning her

Trine Andersen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲