You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Sri Lanka - Camilla Callesen

Berigelsesår

Camilla Callesen

Jeg besluttede mig for at holde et berigelsesår – andre kalder det vist orlov eller sabbatår. Kært barn har mange navne…

Efter at have taget en videregående uddannelse og arbejdet i 6 år kunne jeg mærke, at jeg trængte til at opdage verden på ny igen. Komme på eventyr og blive rusket lidt op i. De helt store spørgsmål for mit vedkommende var: hvordan, hvor og hvorhen – der er jo uendelig mange måder at rejse på!

Efter en del research og et intromøde hos Projects-Abroad, så var jeg overbevist om, at dette skulle jeg helt klart prøve. Det der virkelig tiltalte mig var kombinationen af, at give noget til det land man rejser i samtidig med, at man får en helt masse nye eventyr i bagagen. Og jeg blev ikke skuffet!!!

Mit eventyr bestod i et 2 måneders ophold på Sri Lanka – en lille perle i det Indiske Ocean. Jeg har rejst en hel del i mit liv, og følte mig derfor meget velinformeret omkring modtagelsen og mit ophold på Sri Lanka. Så jeg var helt klar til mit nye eventyr, og var spændt på at møde min værtsfamilie. Jeg skulle bo to forskellige stedet på øen først én måned i byen, Panadura, og den sidste måned flyttede jeg ind midt i landet til den kulturelle hovedstad, Kandy.

Camilla Callesen

Min første værtsfamilie var en ung familie, hvor faderen arbejdede i Dubai, og moderen arbejdede ved siden af at passe sine 3 børn. Bedsteforældrene boede lige ved siden af, og de passede børnene når moderen var på arbejde. Der var altid mange mennesker i huset, og jeg følte mig hurtigt hjemme og godt tilpas. Der var dog lige en stor hurdle i starten, og det var hygiejnen, som var noget anderledes, end hvad jeg er vant til. Det skulle jeg lige vænne mig til – jeg fik dog aldrig problemer med maven, så helt skidt var det jo nok ikke.

Min første måned underviste jeg i engelsk på en fattig folkeskole. Der var en ufattelig stor imødekommenhed og nysgerrighed overfor hende med det anderledes lyse hår. Jeg boede og arbejdede sammen med en pige fra England. Jeg synes det var hyggeligt, at have selskab af en anden frivillig, som man kunne forberede undervisningen sammen med. Det var i det hele taget rart at have en at hygge sig med efter arbejdstid. Vi var de første frivillige på den skole, hvor vi underviste, så skolen skulle også lige vænne sig til at have os.

Vi spiste frokost efter arbejde hos vores værtsfamilie, men de andre lærere spiste normalt i pauserne, så de begyndte at tage mad med til os. Virkelig lækkert mad, så vi fik virkelig prøvet alle specialiteterne i flere udgaver

Da måneden var gået, holdt skolen en stor afskedsceremoni med taler og gaver. Det var helt overvældende og dejligt at mærke, at de havde sat pris på ens tilstedeværelse. Det var svært at sige farvel til både skolen og familien.

Og på trods af, at familien havde et travlt liv, så var der altid tid til en sludder eller et spil Uno med drengene. Og min værtsmor (kun 3 år ældre end mig) lavede faktisk det bedste mad jeg skulle få på hele mit ophold.

Camilla Callesen

Den sidste måned var jeg i den meget spændende by, Kandy, som lå inde i højlandet. Klimaet var køligere her, så det var noget mere behageligt. Jeg arbejdede i et buddhistisk tempel, hvor jeg også underviste i engelsk. Her underviste jeg 2 gange om dagen et lille hold på 14 munke i meget forskellige aldre. Det var ufattelig spændende at undervise der, da jeg fik indblik i en ellers lukket verden. Jeg fik også et tæt forhold til drengene, da jeg brugte meget tid sammen med dem.

Min nye værtsfamilie var et ældre ægtepar med overskud. Her var der virkelig rent og pænt, og jeg delte værelse med en pige fra Schweiz. Vi var 3 frivillige hos denne familie, og vi underviste i samme tempel.

Værtsfamilien var meget god til at inddrage os i deres hverdag, og jeg holdt buddhistisk nytår hos dem. En super spændende oplevelse! Min største udfordring ved hele opholdet var at sige farvel til alle de søde mennesker, men måske det bliver til på gensyn i stedet!

Jeg var ude at rejse som turist i alle weekenderne sammen med andre frivillige. Jeg kunne godt lide kombinationen af at bo hos en lokal familie, arbejde i landet, og rejse som turist i weekenderne. Det giver et super godt indtryk af landet, som man ikke får på samme måde når man er på gennemrejse. Det var også en dejlig fornemmelse når man havde været af sted i en weekend, og man kunne glæde sig til at komme ”hjem” efter en hård weekend.

Alt i alt kan jeg kun anbefale denne måde at rejse på, det har virkelig været en STOR oplevelse. Jeg var kun af sted i 2 måneder, men det føltes mere som om jeg havde været af sted i 6 måneder da jeg kom hjem. Det var virkelig en stor berigelse

Læs mere om projektet her

Se videoer om Undervisning her

Camilla Callesen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲