You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning, IT-Undervisning i Sri Lanka - Camilla Damsbo Andersen

Frivilligt arbejde

Beslutningen om at tage til et fremmed land, med et ukendt sprog og kultur kan være svær og det kan være uoverskueligt at skulle være væk fra venner, kæreste og familie i en længere periode af sit liv. Men efter at have tilbragt 3 måneder i Sri Lanka er jeg overbevist om at alle ihvertfald bør overveje det, for det er en fantastisk oplevelse. Faktisk var det sværeste at vende hjem igen.

Jeg havde et år mellem min bachelor og kandidatuddannelse og har altid gerne villet rejse ud i verden. Så Jeg tænkte at jeg kunne få styret den lyst mens jeg alligevel havde tid til det. Så jeg meldte mig på at et IT-projekt i Sri Lanka fra 1. Februar til 29.april 2010.

Frivilligt arbejde

Som mange andre jeg har mødt, har jeg ikke talt engelsk i flere år, så det var en stor udfordring pludselig at sige farvel til mine forældre og vide at det var det sidste danske jeg skulle tale i 3 måneder. Allerede i flyet blev det dog glemt, da jeg blev nødt til at tale engelsk for at få en interessant historie ud af den mand ved siden af, der viste sig at være pensioneret kaptajn på en isbryder i Rusland. Og det viste sig bare at være begyndelsen, for hver dag i Sri Lanka mødte jeg nye spændende mennesker, hvis historie ikke gemte sig mange engelske høflighedsfraser væk.

Frivilligt arbejde

Den primære grund til at jeg havde valgt at rejse på denne måde, var fordi jeg gerne ville tæt på en ny og interessant kultur. Men jeg fandt hurtigt ud af at det bestemt ikke kun var den Sri Lankanske kultur jeg lærte at kende men også de andre frivilliges, fra lande som UK, Holland, Belgien, Sverige, US, Lichtenstein, Tyskland og Australien. Der er ikke så mange frivillige i Sri Lanka som i mange af de andre lande og vi var derfor kun omkring 20 af gangen.

Frivilligt arbejde

Derfor lærte vi hurtigt hinanden at kende og sammenholdet var fantastisk. I alle weekender var der ture, enten ind i landet eller til stranden. Gik der ikke lige en tur derhen hvor man havde tænkt sig, arrangerede man den bare selv og der var altid nogen der gerne ville med.

Af sightseeing som skal ses kan nævnes verdens ende, Sigiriya, og ikke mindst snorkling ved Pigeon Islands ved østkysten. Snorkling var klart den bedste weekend oplevelse! Af strande er der Unawatuna eller Hikkaduwa hvor der altid er en god fest og hvor man møder mange ny mennesker

Frivilligt arbejde

Men udover alle weekenderne, sammenkomsterne, sightseeing og alle de frivillige, var der også projektet. Og selvom jeg har sat det til sidst så fyldte det bestemt rigtig meget. Jeg arbejde på et IT projekt hvor jeg underviste lokale børn i basale computerfærdigheder. Jeg fik det ansvar jeg havde lyst til. For eksempel lavede jeg en del af undervisningsmaterialet, eksamener samt et udvidet arkiveringssystem til de materialer der var til rådighed. Man fik hurtigt en følelse af at der var brug for en og det gjorde arbejdet både vigtigt og givende.

Frivilligt arbejde

Generelt var det en fantastisk oplevelse af være afsted. En ting vil jeg dog sige. Man skal ikke tage afsted for at få rejsefeberen ud af kroppen! Det virker fuldstændig modsat og dagen efter jeg var kommet hjem var jeg klar til at tage ud mod nye ukendte horisonter.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Undervisning her

Camilla Damsbo Andersen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲