You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Ghana - Ann Sophie

Ghana, Akuapem Hills – Undervisning

 Ann-Sophie med glade børn på undervisningsprojekt i Ghana

Jeg valgte at tage til Ghana og undervise af flere årsager. Afrika har altid været et attraktivt kontinent for mig, og Ghana lød spændende, da dens udvikling går positivt fremad. Samtidig kunne jeg få lov til at undervise på en skole, hvor man virkelig kunne føle, at der var behov og lyst til ens deltagelse. Det var virkelig vigtigt for mig, selvom jeg selvfølgelig godt vidste, at jeg ikke kunne redde hele verden.

Ann-Sophie og elev i klasseværelse fra undervisningsprojekt i Ghana

Da jeg kom til Ghana, vidste jeg slet ikke, hvad det egentlig var, jeg havde meldt mig til. Der var så mange indtryk, og der skete så meget, at det var næsten umuligt at forholde sig til. Jeg skulle være i Ghana i ni uger, og det virkede som meget lang tid lige pludselig. Dog blev jeg hurtigt sat ind i rutinerne af de andre frivillige, og langsomt blev det hele meget klarere og overskueligt. Det gjorde en kæmpe forskel for mig, at jeg havde andre, da man kunne relatere sig til hinanden og stole på hinanden. Man har jo kun dem, og det skal man virkelig nyde og værdsætte. Man får lov til at sætte sin daglige personlighed på standby og åbne op for nogle type mennesker, man som regel aldrig ville møde derhjemme. Det giver en ro, at man kan være fuldstændig sig selv og slappe af, da et land som Ghana er så ukompliceret.

Glade børn fra Ann-Sohpies projekt i Ghana

Jeg underviste på en skole, der er bygget af Projects Abroad, så jeg følte mig tryg. I det øjeblik børnene ser, at der kommer en ny ”madam”, havde jeg allerede flere, der holdte min hånd, end jeg havde fingre. Deres glæde, nysgerrighed, taknemmelig og hjælpsomhed er kvaliteter, jeg altid vil huske og tage med mig. De var så interesserede i at lære, hvilket motiverede mig til at gøre mit bedste. Jeg var på skolen i ni uger, og det var rigtig interessant at se børnenes udvikling, og hvordan man havde bidraget til denne udvikling. Jeg blev så stolt over dem, og de blev så stolte af dem selv – virkelig fantastiske øjeblikke, som jeg aldrig vil glemme. Jeg havde materiale med hjemmefra (engelskgrammatikbøger og matematikbøger), og det gjorde mig mere uafhængig. Jeg underviste i alt fra biologi til idræt til matematik, og nogle gange var det lidt grænseoverskridende at undervise i et fag, man nødvendigvis ikke er den skarpeste i.

Smilende pige fra udnervisningsprojekt i Ghana

Med det sagt, tog jeg dertil for at bryde grænser, og det fik jeg i hvert fald gjort. Man bliver rigtig stolt af sig selv, når man har og kan gennemføre så store kulturelle forskelle. Jeg ser tilbage på Ghana med det største smil på læben, og jeg vil ikke være bleg for at tage tilbage og se ”mine” børn og ”min” house mom. Det er en vild oplevelse, der styrker ens dannelse, personlighed og selvforståelse. Man skal være forberedt på det hele, og det kan være rigtig svært, men alle står i samme båd, og det hjælper.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Undervisning her

Ann Sophie

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲