You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Filippinerne - Kirstine Rasmussen

Oplevelser for livet i Filippinerne

Udendørs undervisning i Filippinerne

Når jeg ser tilbage på min tid i Bogo på Filippinerne, kan jeg ikke lade være med at smile. Jeg tilbragte 2 måneder af mit sabbatår på at undervise på en folkeskole, men det var så meget mere end det. Jeg kom helt tæt på et fantastisk folkefærd samtidig med at jeg mødte mennesker fra hele verden som jeg delte mange af mine oplevelser med.

Undervisningen

Jeg underviste en klasse i engelsk og derudover havde jeg et musikhold bestående af de elever der var interesserede i musik på tværs af to klasser. På Filippinerne fungerer der sådan, at hvert klassetrin har en lærer der underviser i alle fag, og jeg var derfor tilkoblet den lærer der underviste klassen jeg havde i engelsk.

Kirstine og Jocelyn, lærerkollegaer

Sammen med hende og Projects Abroad besluttede vi hvor mange timer jeg skulle undervise i hvilke fag. Undervisningen forberedte jeg selv med hjælp fra læreren og Projects Abroad, og der var meget frie rammer, så alle mine idéer kunne blive udlevet.

Jeg læste mange historier med dem på engelsk, legede lege og sang en masse sange, og selv om det krævede en del forberedelse var det super sjovt at prøve kræfter med at skulle lære børnene et sprog der ikke engang var mit eget førstesprog.

Jeg havde engelsk med klassen om morgenen i en time, derefter musikundervisning i deres frokostpause hvor vi sang sange, spillede på instrumenter, lavede rytmelege og lavede vores egne instrumenter, og så brugte jeg eftermiddagen på at forberede til dagen efter på Projects Abroad kontoret hvor jeg lånte computer, printer og materialer. Det lyder måske ikke af meget, men jeg fandt ud af hvor lang tid det tog at lave en enkelt lektion og evaluere på den, at vi besluttede at det var den bedste løsning.

Glade skolebørn får engelskundervisning

Når jeg så havde forberedt lektionerne til dagen efter, brugte jeg min fritid sammen med de andre frivillige eller min værtsfamilie. Vi tog tit ind til Bogo City hvor vi enten kiggede i et af de to centre, eller fik en kop kaffe på vores lokale restaurant, og så mødtes vi fast hver torsdag i Pizza Point hvor vi spiste sammen, legede lege og hyggede.

Jeg boede hos en dejlig familie med 6 børn hvoraf et par af dem stadig boede hjemme. De havde hunde, kat og høns, og så boede jeg der med to andre frivillige. Familien var rigtig imødekommende og gjorde rigtig meget for at vi skulle føle os hjemme. I starten var det svært at finde ud af hvilke uskrevne regler der var i huset, men hvis man var i tvivl om noget kunne man bare spørge, og det var super rart. Dog skal man passe på med at sige at man godt kan lide en ret eller snack, for så vil de lave den til dig så ofte som de kan komme til ;)

Tid til paradis i weekenden

Frivillig sammen med filippinsk værtsmor

I weekenden tog jeg ofte på tur med andre frivillige til nogle af de små paradisøer med hvide strande, palmer og klart blåt vand eller til hovedbyen Cebu. Her oplevede jeg turist-udgaven af Filippinerne, og det var en meget spændende kontrast at få lov til at se. På øerne er der masser af muligheder for at dykke og ligge på stranden, og i Cebu er der uanede muligheder for shopping, og for at se en meget anden udgave af en by på Filippinerne end Bogo.

Nu over et halvt år efter at jeg er kommet hjem bruger jeg stadig mange af de ting jeg lærte i min til på Filippinerne, jeg tjekker stadig op på min værtsfamilie og min lærer, og min omgangskreds får stadig masser af historier derfra.

Jeg husker tydeligt at have lavet pandekager med familien, da mine elever sang en sang til mig på min sidste skoledag, min snorkletur på Malapascua, da jeg pakkede nødrationer til tyfonofrene med andre frivillige og lokale, vores halloween sammenkomst med de andre frivillige. Det var en oplevelse jeg aldrig glemmer – en oplevelse for livet!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Undervisning her

Kirstine Rasmussen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲