You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Fiji - Sylvester Toldsted

Sylvester underviste skolebørn i Fiji

Sylvester Toldsted er 20 år og kommer fra Espergærde. Med tre år på Espergærde Gymnasium og en studentereksamen i bagagen, rejste Sylvester i marts i år til Fiji hvor han i to måneder arbejdede som ulandsfrivillig. Sylvester rejste med Projects Abroad til Fiji for at undervise lokale skoleelever i engelsk.

Sylvester Toldsted

Projects Abroad er en international organisation som sender frivillige i alle aldre fra hele verden til 28 udviklingslande, hvor de bliver en del af lokalsamfundet imens de arbejder som ulandsfrivillige.

Sylvester arbejdede på Assemblies of God Primary School. “Det er en skole med meget begrænsede ressourcer, og som har brug for frivillige til at hjælpe svage elever,” siger Sylvester.

Projects Abroad sender frivillige til skolen hvor de er en stor hjælp for de lokale lærere i undervisningen af svage og ofte oversete elever. Det er vigtigt at disse elever ikke falder bagud, både af hensyn til elevernes fremtid og skolen som helhed. Frivillige er en stor hjælp både på det praktiske niveau hvor de hjælper med undervisningen, og i det større perspektiv hvor skolen får et stærkere fundament for undervisningen.

Sylvester arbejdede netop med elever med indlæringsvanskeligheder. Han underviste en 5. klasse, og han var med til at give karakterer. Han fik en masse ansvar, men dog ikke mere end han fandt overskueligt. Sylvesters indsats i klasselokalet var højt værdsat af hans lokale kollegaer idet han hjalp de svage elever.

Sylvester Toldsted

”Jeg forbedrede mine engelskkundskaber, og jeg blev mere åbensindet og bedre til at tilpasse mig andre kulturer, normer og værdier.” Sylvester rejste hjem med følelse af at have gjort en stor forskel. ”Jeg kunne hjælpe nogle børn som på grund af deres vanskeligheder ofte blev overset.”

Arbejdet som ulandsfrivillig i Fiji har givet Sylvester et nyt perspektiv og han har set værdien i at kunne tilpasse sig til nye og fremmede omgivelser. Han betragter nu sig selv som værende god til at se det positive i dårlige situationer.

Når man spørger Sylvester om den mest mindeværdige oplevelse, fremhæver han arbejdet på skolen. ”Jeg blev meget glad da eleverne bad mig hjælpe dem med engelsk og matematik.”

Sammenligner man Fiji og Danmark, siger Sylvester at selvom arbejdsmoralen og disciplinen ikke er så høj, er indbyggernes venlighed og de smukke omgivelser helt ubeskrivelige.

Sylvester har følgende råd til kommende frivillige: ”Vær tålmodig, vis initiativ og ha’ nye idéer med til dit arbejde. Det er godt at kunne tilpasse sig de nye omgivelser.”

Sylvester håber at han med denne artikel kan inspirere andre til at rejse til Fiji og fortsætte det vigtige arbejde.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Undervisning her

Sylvester Toldsted

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲