You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Stefani T., Alle Businessprojekter i Mongoliet

Stefani samler erhvervserfaring i Mongoliet

Stefani T.

Det er efterhånden en kunstart at have et CV som skiller sig ud fra andre. 22-årige Stefani er dog godt i gang med at vise hvordan det skal gøres. I fire måneder arbejder hun hos marketingsfirmaet, Arigu Media, i Ulaanbaatar i Mongoliet. Stefani ønskede et praktikophold langt fra Danmark, og det hjalp Projects Abroad hende så med at realisere.

Til daglig læser Stefani International Communication & Multimedia på Århus universitet. Hun havde aldrig troet, at hun ville rejse til Mongoliet i forbindelse med en udlandspraktik. ”Jeg er blevet spurgt mange gange om, hvorfor jeg valgte at rejse til Mongoliet, for det er ikke et land som mange europæere rejser til. I et udviklingsland som Mongoliet kan man omsætte teori til praksis, og du kan bruge teorien fra universitetet. Det er enormt belønnende, at din viden og hjælp er værdsat. Hvis jeg var i praktik i Europa, ville jeg sandsynligvis kun have halvdelen af mine nuværende arbejdsopgaver, så det er fantastisk at være her.” siger Stefani.

I starten af praktikopholdet his Arigu Media lagde Stefan ud med at skrive artikler til aviser og nyhedsbreve. En af hendes hovedopgaver var at designe et logo og lave en brochure for et større mineselskab. Ved at vise initiativ fik Stefani også lov til at være med til at arrangere en event hvor hun lavede plakater og brochurer som informationsmateriale til gæsterne. ”Jeg fik en masse ansvar idet jeg fik lov til at både at skrive og designe deres brochurer. Jeg fik i bund og grund meget frihed til at være kreativ og komme med forslag til design.”

”Der er brug for frivillige inden for dette område. Kommunikation er et relativt nyt begreb og profession her, specielt strategisk og effektiv kommunikation som er en stor del af mit studie i Danmark. At hjælpe med at forbedre både deres lokale og internationale kommunikation var meget givende for mig. Kommunikation med omverden igennem brochurer og online artikler vil betyde meget for min karrieres fremtidige udvikling.”

Stefani T.

Stefani synes, at hendes praktikophold i Mongoliet har været særdeles berigende. Hun har fået en stor kulturel oplevelse og hun er glad for at kunne bruge teorien fra studiet i praksis. ”På studiet har vi lært hvordan vi kan påvirke folk ved brug af bestemte farver, og derigennem lave spændende design og skriftlig kommunikation. Jeg har brugt det meste af teorien her i mit praktikophold.”

Stefani synes også at samværet med sin mongolske værtsfamilie og de frivillige fra hele verden har været en god måde at opleve både Mongoliet og andre kulturer på. ”Min værtsfamilie er virkelig gæstfri, og det at møde frivillige fra hele verden har været fascinerende. Jeg har fået nogle gode nye venskaber som vil vare længe, hvis det står til mig. Det har været en fantastisk og værdifuld oplevelse for mig at være i Mongoliet.”/p>

Når Stefani kommer tilbage til Danmark til sommer vil hun i gang med en kandidatuddannelse. Hun råder kommende frivillige til at være åbensindet og positive over for et volontørophold i Mongoliet. ”De lokale indbyggere kan virke som fremmede og indelukkede når du møder dem første gang, men de er virkelig skønne. Vær ikke bange for at tilbyde din hjælp og tage initiativ for at vise dit værd.” Stefani håber at hun med denne artikel kan inspirere andre studerende til at rejse ud i verden i praktik.

Stefani T.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲