You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sport, Skolesport i Tanzania - Simon Østergaard-Nielsen

Jeg havde i lang tid drømt op at opleve Afrika. Min kæreste og jeg syntes det lød utroligt spændende at komme til et land med en helt anden kultur, og opleve hvordan hverdagen også kan se ud. Vi besluttede os for at bruge vores sommerferie på at gøre en forskel i Afrika. Vi begyndte at undersøge de forskellige muligheder, og faldt hurtigt over Project Abroads hjemmeside. Vi ringede straks til dem, og fik en medarbejder fra det danske kontor i røret. Jeg stillede en række spørgsmål og fik besvaret en masse praktiske spørgsmål. Samtalen gjorde os kun endnu mere klar på at komme af sted!

Simon Østergaard-Nielsen

Projekt Abroads udvalg af både lande og aktiviteter er mange, og vi begyndte at spekulere i, hvor vi gerne ville hen, og hvad vi gerne ville arbejde med. Vi tog til Project Abroads informationsmøde i Odense, hvor vi hørte om, hvordan det var at være frivillig i et land med en helt anden kultur. Efter mødet var vi fast besluttet på at vi ville afsted. Vi fik sendt vores ansøgning til Project Abroad, og fik svar tilbage om at vi begge skulle undervise på en skole i Dar Es Salaam, skolen hed Mbuyuni primary school. Valget var i mellemtiden faldet på sports projektet for mit vedkommende og min kærestes valg faldt på Engelsk undervisningen. Sports projektet i Dar Es Salaam var ikke startet op endnu, så jeg endte med at være den første frivillige på projektet der.

Tiden nærmede sig, hvor vores rejse skulle starte. Da dagen endelig kom og vi skulle af sted, var vi selvfølgelige meget spændte på det hele. Efter en lang rejse ankom vi til Dar Es Salaam’s lufthavn, hvor vi blev hentet af en medarbejder fra Projekt Abroads kontor i Tanzania, hvor vi efterfølgende blev kørt hjem til vores værtsfamilie. Værtsfamilien tog pænt i mod os, og vi blev vist rundt.

Simon Østergaard-Nielsen

Vi startede med at undervise på skolen få dage efter vi var ankommet og her gik det virkelig op for os, at skoler ikke er ens verden over. Som tiden gik, fik vi et tættere og tættere bånd til både elever og lærer, og oplevede hvordan det var at bo og leve i et Afrikansk land. Vi fortalte om Danmark og de fortalte en masse ting om Tanzania. Begge parter lærte meget af hinanden.

I ugernes løb arrangerede Project Abroad en masse spændende aktiviteter, hvor vi lærte de andre frivillige at kende. Vi var bl.a. en gruppe der tog på 3 dages Safari sammen. Vores hverdag gik med undervisningen på skolen og oplevelser med de andre frivillige, som gjorde at vi fik en masse nye bekendtskaber fra hele verden.

Simon Østergaard-Nielsen

Tiden gik og vi var pludselig tæt på at skulle rejse videre, vi havde nemlig valgt at tage 10 dage til Zanzibar efter vores ophold i Dar Es Salaam. Dagen kom hvor vi skulle af sted fra skolen. Det var en utrolig hård dag for både min kæreste og jeg, med en masse indtryk vi aldrig vil glemme. Vi havde igennem vores ophold fået så tæt et bånd til vores klasse, at det var utrolig svært at sige farvel til både elever og lærer på skolen. Det var en dag vi aldrig vil glemme, og altid tænke tilbage på.

At arbejde og bo ved en familie i Afrika er en oplevelse vi aldrig ville være foruden. Vi oplevede så mange ting i Tanzania at det ville tage lang tid at beskrive dem alle, men hvis nogle overvejer at tage til Tanzania (Dar Es Salaam) og har spørgsmål er i meget velkommen til at sende mig en mail, så vil jeg utrolig gerne svare på spørgsmål.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Sport her

Simon Østergaard-Nielsen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲