You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sport, Fodbold i Senegal - Nina Olsen

Bare kom afsted!

Frivilligt arbejde i Mexico”Jeg valgte at rejse til Senegal som ulandsfrivillig med Projects Abroad fordi jeg gerne ville rejse og Projects Abroad gav mig mulighed for at hjælpe til i, lære om og udforske kulturen i udviklingsland,” siger 20-årige Nina Olsen fra Tårnby.

Efter at Nina blev student fra Tårnby Gymnasium sidste sommer, besluttede hun sig for at rejse til Senegal i januar for at arbejde på et undervisningsprojekt i to måneder og derefter på et humanitært projekt i to måneder.

Frivilligt arbejde i MexicoProjects Abroad er en international organisation som sender frivillige i alle aldre fra hele verden til 28 udviklingslande, hvor de bliver en del af lokalsamfundet imens de arbejder som ulandsfrivillige.

På det humanitære projekt arbejdede Nina på et Talibés center. Talibés er betegnelsen for gadebørn i Senegal. Her tager frivillige sig af gadebørn ved at give dem mad og drikke, lege med dem, give dem medicin og hjælpe dem med eventuelle skader fra livet på gaden. Nogle gange tager frivillige også ud til Daaras som huser disse gadebørn for at tilse børnene.

Frivilligt arbejde i Mexico”Nogle gange har Talibés ikke mulighed for at komme hen på centret fordi de har Koranundervisning, så vi tager ud til dem i stedet,” siger Nina.

Nina markerede sig som en dygtig og dedikeret ulandsfrivillig i Senegal. Hun elsker fodbold og har selv spillet fodbold længe, så hun arrangerede en stor fodboldturnering for gadebørnene for at dele sin kærlighed til fodbold med dem. Hendes lokale kollegaer på centret hjalp hende før og under turneringen med både forberedelse og afvikling.

Frivilligt arbejde i MexicoTurneringen blev en stor succes, og gadebørnene var meget begejstrede! ”Jeg var så glad for at dele så skønne stunder med dem,” siger Nina.

Ninas engagement blev også bemærket af hendes kollegaer. ”Vi er meget glade for Ninas indsats. Børnene var vilde med hende, og hendes organisering af fodboldturneringen var fantastisk. Vi er glade for at have arbejdet sammen med Nina, og vi vil gerne takke hende endnu en gang for den store indsats og ellers ønske hende alt godt fremover.” siger Atou Kane Seck som var Ninas koordinator på projektet.

For Nina er det mest belønnende at vide at hun udførte et vigtigt og betydningsfuldt stykke arbejde i Senegal imens hun selv samlede skønne oplevelser og minder.

”Senegal er på mange områder anderledes end Danmark og det er ikke noget som du kan læse dig til. Du skal selv afsted og opleve det.” Nina deler gerne sine oplevelser og erfaringer med andre. ”Hvis du overvejer at rejse ud som ulandsfrivillig, så bare kom afsted! Du får så mange store oplevelser, du møder nye mennesker, og du har det sjovt. Bare gør det!”

Læs mere om projektet her

Se videoer om Sport her

Nina Olsen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲