You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sport, Basketball i Ghana - Snorre Guldbrandsen

Snorre Guldbrandsen

Jeg valgte at rejse med Projects Abroad fordi jeg gerne ville møde ”ægte” lokale indbyggere. Ved at arbejde i lokalsamfundet kom jeg hurtigt til at føle, at jeg var en del af det. Kompetencer som jeg havde med fra Danmark fik jeg mulighed for at bruge i meget anderledes omgivelser.

Hver dag stod jeg overfor flere udfordringer end hvad jeg var vant til hjemmefra. For at arbejde som frivillig basketballtræner i Ghana var jeg nødt til at vænne mig til at der var væsentligt mindre struktur og meget færre ressourcer end i Danmark. Det var samtidigt en god udfordring at skulle være tvunget til at være mere innovativ i min måde at træne unge på.

Den største udfordring for mig var at lære de mange nye steder og mennesker at kende. Alting var meget anderledes, og jeg fór ofte vild og byttede om på navne. Jeg brugte meget energi på at lære steder og navne udenad.

Snorre Guldbrandsen

De første dage var jeg ramt af et kulturchok, men det aftog. Historier om tricktyve og lommetyve fik mig til at føle mig som Neo da han gik ind i Matrix for første gang og mistænkte alle for at være den onde Mr. Smith. Den megen ekstra opmærksomhed for mig: lokale indbyggere råbte til mig, dyttede til mig og var opmærksomme på mig konstant, og jeg følte mig lidt udsat.

Jeg opdagede dog hurtigt at opmærksomheden var positiv og at folk blot ønskede at hjælpe mig og lære mig at kende. Jeg ved nu at jeg vil savne den ekstra opmærksomhed når jeg rejser hjem.

Jeg lærte en masse nye mennesker at kende - både lokale ghanesere og andre frivillige fra hele verden. Projects Abroad arrangerede en masse aktiviteter for os frivillige, og ellers aftalte vi selv noget. Det var vigtigt for mig at være åbensindet, både når jeg var på arbejde og når jeg havde fri. Det var fedt at rejse på weekendture med de andre frivillige. Det er nemt at finde sammen med andre frivillige når man er i udlandet. Vi er alle i samme båd, og vi holder sammen.

Det vigtigste ved min volontøroplevelse med Projects Abroad var, at jeg lærte mig selv bedre at kende. Jeg identificerede mine styrker, mine svagheder og hvad andre mennesker vil respektere mig for. Jeg havde først overvejet at rejse med en kammerat men det er jeg nu glad for at jeg ikke gjorde alligevel. Jo mindre du ved om de nye omgivelser, jo mere lærer du mere om dig selv igennem dem, og jeg har lært en masse om mig selv.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Sport her

Snorre Guldbrandsen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲