You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sport i Argentina - Mie Kristensen

Nogle ting kan bare ikke beskrives

Børn på sportsprojektet

For få dage siden ankom jeg til Danmark efter godt tre måneder i Argentina.

Nogle ting kan ikke beskrives. De skal opleves, føles, smages, høres etc. Desuden har vi alle vores eget perspektiv, der gør, at vi oplever ting på hver vores unikke måde. Alligevel vil jeg forsøge at beskrive, hvordan min rejse med Projects Abroads har været.

Før min rejse

Jeg er en person, der elsker at blive udfordret. Jeg er nysgerrig og stræber efter at lære nye ting. Derfor viste jeg allerede et år før min rejse, at jeg ønskede at lave frivilligt arbejde i udlandet. Jeg ønskede at møde nye mennesker og opleve en ny kultur.

Men hvorfor tog jeg så ikke bare på ferie? Jo. Fordelen ved frivilligt arbejde er jo netop, at man bor og arbejder med lokale. Man spiser deres mad, sover i deres seng etc. På den måde får man et reelt indblik i deres hverdag. Et indblik man som turist aldrig vil kunne opnå på samme måde. Det havde jeg i hvert fald hørt.

Holdbillede fra sportsprojektet

For mig var det vigtigt, at rejse med en organisation, som jeg følte mig tryg ved. Jeg gjorde en del research, hvor jeg fandt Projects Abroad. Jeg deltog i et inspirationsmøde i København, hvorefter jeg var sikker på, at jeg ville rejse med denne organisation. Året efter, da jeg var færdig med gymnasiet, forlod jeg Danmark.

Min rejse

En ting, man bør vide, når man rejser ud, er, at den første uge er ret overvældende. Aldrig har jeg været mere frustreret. Alt er nyt, og man er langt væk fra sine trygge omgivelser. Jeg boede og arbejdede med lokale, der ikke talte engelsk, som jeg havde troet de ville, hvorfor starten var mere eller mindre ret udfordrende. Jeg var heldig at blive reddet af andre spansktalende frivillige, da jeg i starten ikke kunne sige et ord på spansk.

Udflugt på hesteryg

MEN! En anden ting, man bør vide, er, at lige så snart man accepterer sin situation og tilpasser sig omgivelserne, går det op for en, hvor vidunderlig en situation man befinder sig i.

Alt er nyt, hvorfor der er så meget at opleve. Denne tankegang gjorde at jeg snakkede med tilfældige mennesker på gaden (på trods af at jeg ikke rigtigt talte spansk), jeg prøvede en masse ny mad, jeg dansede tango (mere eller mindre), jeg så en del fodboldkampe, jeg mediterede i Santa Fe, ja… jeg gjorde en masse ting, der var skøre, udfordrende, sjove etc., som jeg i dag kan se tilbage på med et smil.

Frivillige på toppen af Aconcagua

Kvinden jeg boede hos endte med at blive, trods sprogforskellene, som en mor for mig. Jeg fik et super godt forhold til de mennesker, jeg arbejdede sammen med, hvorfor jeg elskede mit arbejde. Da jeg forlod Córdoba, havde jeg mødt så mange mennesker og fået så mange venner – ikke blot fra Argentina, men fra lande spredt over hele verden, at jeg måtte bruge to hele dage til at sige farvel.

At rejse ud som frivillig er en unik oplevelse, som er svær at beskrive. Læser du dette med tanker om at tage af sted, kan jeg kun sige, at jeg helt klart vil anbefale dig at gøre det. For med et åbent sind kan det blive et eventyr.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Sport her

Mie Kristensen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲