You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Sydafrika - Sofie Emilie Hornslet

Under åben himmel på savannen

Sofie Emilie Hornslet

Efter mine 3 måneder på Natur & Miljøprojektet i Peru gik min tur videre til et nyt projekt i Sydafrika! Her skulle jeg være i 2 måneder, fra den 7. januar 2013 til den 4. marts 2013, og jeg var meget spændt på det hele. Det havde været lidt trist at sige farvel til mine venner i Peru, fordi det havde været et rigtig godt projekt, men jeg glædede mig også rigtig meget til nye og anderledes oplevelser. Jeg havde tidligere, i sommeren 2008, været med min familie i Kenya, og det havde givet mig lysten til at komme tilbage til Afrika og se mere og ikke mindst gøre noget godt for den smukke natur og dyrene.

Efter en rejse på omkring 2 dage (!) fra Peru til Afrika ankom jeg endelig i Polokwane lufthavn i Sydafrika. Det var en lillebitte lufthavn, og derfor var det ikke svært at finde Maria, som skulle tage imod mig selv og de fire andre nye frivillige. Vi skulle alle fem køre med en chauffør til grænsen til Botswana. Projektet havde været lukket henover jul og nytår, så vi var årets første frivillige. Det var en lidt lang, men flot køretur, hvor vi blandt andet så springbok og en masse fugle, som vi endnu ikke kunne identificere (det skulle vise sig, at vi lærte det senere). Ved grænsen blev vi mødt af Sakaeo, en af de ansatte på projektet, og efter vi havde udfyldt nogle papirer og fået et stempel i vores pas, kørte han os til Koro Camp i Kwa Tuli naturreservat. Det var en dejlig varm solskinsdag, så det var intet problem at sidde på ladet af ”Olive”, deres olivenfarvede pick-up truck og få vind i ansigtet.

Sofie Emilie Hornslet

Koro Camp var en dejlig camp, der lå lige ned til Limpopo-floden og med Sydafrika ovre på den anden side. Vi blev installeret i 2-personstelte og blev vist rundt af Tess og Dave, som var projektledere. I campen var der også Jane, vores dejlige kok, Pinky, som gjorde rent og vaskede op, Ras, som holdte campen pæn og ren, og som også var med på aktiviteter en gang i mellem og Sakaeo, som var med til aktiviteter. Der var hverken mobilsignal eller internet i campen (man kunne dog få mobilsignal ved at køre rundt eller på ”Signal Hill”), men det var også dejligt bare at kunne være til stede uden hele tiden at skulle tænke på at tale med dem derhjemme eller lave en ny opdatering på Facebook.

Hver dag havde vi to aktiviteter, én om morgenen fra omkring 6.30 til 10.30 og én om eftermiddagen fra ca. 15.30 til 18. Midt på dagen, hvor det var allervarmest, havde vi fri til at kunne slappe af i campen, læse, spille spil eller hygge med de andre frivillige, køle ned i den lille pool eller tage en lur.

Sofie Emilie Hornslet

Aktiviteterne var meget varierede, men det gjorde også projektet rigtig godt, fordi hver dag var forskellig, og man prøvede mange ting. Vi havde fx censusser, hvor vi skulle ud og indsamle data. Det kunne være crocodile census, hvor vi gik op langs floden for at finde krokodiller. Baobab census, hvor vi skulle måle baobabtræerne og se, om der var dyr, der levede i træet. Vegetation census, hvor vi skulle gå ude i reservatet og på en naturvidenskabelig måde, undersøge vegetationen. Bird census og hide census, hvor vi i nogle timer skulle sidde ved et hide, som er en slags platform med tag og udsigt, og notere hvilke dyr og fugle, vi så. Hver dag så vi mange forskellige dyr, når vi kørte rundt til aktiviteter på reservatet, men også bare ved campen. De mest almindelige var bavianer, vervet monkeys, impala, kudu, gnu og fugle, men vi så også waterbucks, steenbok, springbok, vortesvin, leoparder og ikke mindst wild dogs.

Sofie Emilie Hornslet

Andre aktiviteter var snare/wire removal, waterhole clearing, road clearing/repair, donga repair (erossionskontrol), elephant diet og spoor identification. Vi var også med til at bygge på den nye camp, de var i gang med, da jeg var der. Her skal de flytte hen, ligeså snart den er færdig, men det er også et dejligt sted midt i bushen og toiletterne og badene har tag i modsætning til i Koro Camp, hvor man badede under åben himmel.

Hver weekend blev der arrangeret noget for os, så vi har fx været en weekend i Selebi-Phikwe, en lille by i Botswana, hvor vi overnattede på en lodge og nød lidt mere luksus. Vi har også været på en lækker lodge i Louis Trichardt i Sydafrika over en weekend, været på adskillige picnic-ture til andre steder og i Mathathane, den landsby tættest på, hvor vi har malet klasseværelser eller været på craft workshop hos Sakaeo og Janes bedstemor. Derudover arrangerede de dagsture til Limpopo-Limpadi, som er et andet reservat, hvor vi kom på rhino-tracking. Det var rigtig sjovt at se et andet sted og ikke mindst se næsehorn og giraffer, som man ellers ikke ser i Kwa Tuli.

Sofie Emilie Hornslet

I løbet af mine to måneder i Botswana lærte jeg en hel masse om Afrikas og natur og wildlife, hvilket jeg synes var rigtig fedt. Dave holdte forskellige kurser for os, som fx ”bird identification course” og ”tree identification course”, så vi kunne være med til at identificere fugle, træer, planter og blomster på aktiviteterne. I løbet af mine to måneder fik jeg også nogle gode venner fra rundt omkring i hele verden, hvilket er en super god oplevelse, som man også lærer mange ting af.

Det blev altså ikke til ”The Big Five”, men rigtig mange andre gode oplevelser i den smukke afrikanske natur og venner fra andre lande i verden. Det kan helt klart anbefales at tage til natur og miljø projektet i Botswana!

Sofie Emilie, Natur & Miljø i Sydafrika

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Sofie Emilie Hornslet

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲