You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Sydafrika - Anne Sofie Aalkjær

Oplevelser fra Botswanas bush

Juni - august 2012

Anne Sofie Aalkjær

Da jeg ankom til Kwa Tuli reservatet, var det stadig ikke helt gået op for mig, at jeg nu befandt mig i Botswana og skulle leve her blandt de vilde dyr, de næste to måneder. Jeg turde knap nok håbe på allerede at opleve dyrelivet, men jeg skulle hurtigt blive overrasket. Efter at have kørt i omkring 5 minutter, kørte vi nærmest direkte ind i en stor flok elefanter, mit yndlingsdyr! Mit hjerte hamrende og mine hænder rystede så meget, at jeg ikke engang kunne tage billeder af sdem. Det blev der heldigvis rig mulighed for senere.

Efter en lang og flot tur gennem reservatet ankom vi til campen. Klokken var efterhånden blevet 18.00 hvilket betød, at det var så mørkt, at man intet kunne se uden lygter. Det gjorde kun min nysgerrighed endnu større! Den nat larmede dyrene så meget, at jeg knap nok fik sovet. Om morgenen stod jeg tidligt op for at opleve solopgange. WAUW! Morgenerne i Botswana blev meget hurtigt mit yndlingstidspunkt på dagen.

Anne Sofie Aalkjær

Som frivillig havde vi mange forskellige arbejdsopgaver og aktiviteter. Vi gravede vandhuller, fjernede gammelt hegn og fælder og sørgede for at vejene i reservatet var farbare. Vi havde også opgaver, der var fysisk mindre krævende som fx. observering af dyr fra skjul. Ejeren af Reservatet, Helena, underviste os i hvordan vi skulle identificere de mange fugle der fandtes i Kwa Tuli. "Birding" blev hurtigt en af mine absolut favorit aktiviteter. Jeg lærte virkelig meget af de ansatte i campen om fugle, dyr og træer under mit ophold i Botswana. De ved utrolig meget om Afrikas dyreliv og deler gerne ud af deres viden. De var helt sikkert med til at gøre min tur helt uforglemmelig.

Livet i campen blev hurtigt hverdag med aktiviteter, lækre måltider, kortspil med de andre frivillige, solbadning, en masse tid til at læse bøger i og ikke mindst den evige jagt af bavianer! Ofte forsøgte de at trænge ind i vores telte samt i køkkenet, i deres evige søgen efter noget at spise. En dag vi kom hjem til campen for at spise frokost, fandt jeg ligefrem en bavian sovende i min seng!

Anne Sofie Aalkjær

Bavianerne var blot endnu en af de mange dyrearter, jeg oplevede på min tur. Derudover så jeg bl.a også: impalaer, kuduer, krokodiller, zebraer, giraffer, flodheste og en helt masse utroligt smukke fugle. Jeg var ligefrem så heldig at se leoparder to gange samt alle fuglene i "The Big Six".

En gang om måneden fik vi muligheden for at komme på weekendophold i nærliggende byer, hvor vi overnattede på forskellige lodges og sov i rigtige senge. Efter en måned i en sovepose, var det virkelig fantastisk at sove i en rigtig seng igen.

Anne Sofie Aalkjær

En af mine største oplevelser i Botswana var klart, at male klasseværelser på skolen i den nærliggende by Mathathane. Resultatet var måske ikke det bedste, men børnene var så glade for at se os der. Jeg blev ligefrem interviewet til den lokale avis omkring vores arbejde på skolen. Turene ind til Mathathane var altid lig med sjov, hvad enten det bød på fodboldturnering eller besøg hos lokale beboere.

Mit ophold var uden tvivl en fantastisk oplevelse og jeg håber, at jeg får mulighed for at komme tilbage en anden gang.

Anne Sofie Aalkjær

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Anne Sofie Aalkjær

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲