You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Peru - Rune Lizard-Petersen

Mit volontør-ophold i Taricaya, Peru

Natur & Miljø i Peru - Synne BurglinDet føles mærkeligt, at være den der nu skal sidde og skrive en beretning om éns ophold i Peru som frivillig arbejder, da det ikke er mere end et halvt år siden, at jeg sad og læste andres beretninger om deres ophold diverse steder i verdenen. Dette bringer dog fantastiske minder tilbage, som har givet mig et helt andet syn på verdenen, og Project Abroad har givet mig oplevelser jeg ikke ville være foruden. Til daglig går jeg i 2.g på Marie Kruses Gymnasium, og mit ophold på 4 uger i Taricaya og 1 uge i Cuzco foregik over sommeren fra 1.g til 2.g.

Efter en rejse på 30 timer, ankom jeg til lufthavnen i Puerto Maldonado. Her blev jeg modtaget af Elvira fra Projects Abroad. Jeg mødte også den første volontør, Donald fra Skotland. Efter et kort ophold hos Elvira, blev vi kørt ned til havnen i en tuk-tuk, som er det primære transportmiddel i Puerto Maldonado. Her blev jeg mødt af en masse andre frivillige, men bådturen foregik stille og roligt, og jeg skulle først og fremmest vænne mig til alle de nye indtryk der kom. Da jeg ankom til Taricaya, blev jeg bosat i min bungalow sammen med en amerikaner, Chris, og 2 australiere som allerede havde været der 1 måned.

Natur & Miljø i Peru - Synne BurglinArbejdet i Taricaya består af 2 til 3 daglige aktiviteter. Det kunne f.eks. være: Fugleobservation fra en af 3 platforme (hhv. sump platform, NFP, eller fra det meget smukke 44m høje Canopy). Bats, som nok er en af de mest spændende aktiviteter i Taricaya, her har de ansat Hugo som har speciale i flagermus. Dyrepasning og fodring af dyr, som var den aktivitet jeg personligt havde glædet mig rigtig meget til. Dette skulle dog heller ikke vise sig at være en skuffelse. Fodring af dyr som tapirer, jaguarundis, jaguarer, aber af forskellige slags, papegøjer og mange, mange andre dyr. Et af de meget anderledes projekter, er det lokale samfund Palma Real. Her hjælper man lokalsamfundet med at plante forskellige træer, og vise dem nye måder at udnytte jorden på. Taricaya har hjulpet Palma Real i 4 år nu, og her følte jeg virkelig, at jeg gjorde en forskel. Arbejdsugen bestod af 5 dage, hvor man i weekenden plejede at tage ind til Puerto Maldonado. Her kan man fordrive tiden på det lokale marked, leje mopeds og selvfølgelig ringe hjem fra internetcafeen.

Natur & Miljø i Peru - Synne BurglinDa jeg efter 4 uger skulle sige farvel til Taricaya, var det som at sige farvel til éns andet hjem. Det hjalp dog, at jeg med 6-7 andre frivillige skulle rejse til Cuzco og Machu Picchu. Sammenholdet og fællesskabet er noget af det man vil opleve som frivillig. Udover det vil man blive rig på oplevelser og lære sig selv bedre kende. Jeg kan kun sige til alle dem som overvejer at rejse ud som frivillig; GØR DET! Det har været mit livs bedste oplevelse (indtil videre), og jeg kan ikke vente til at jeg skal ud på mit næste volontør-ophold.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Rune Lizard-Petersen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲