You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Peru - Maria Østergaard

Et eventyr udover alle forventninger

Efter 3 års gymnasietid, var jeg klar til at lægge bøgerne på hylden for en tid. Jeg havde længe vidst, at jeg ville ud og rejse og at jeg gerne ville gøre en forskel i form af frivilligt arbejde.

Maria Østergaard

Omtrent et halvt år senere stod jeg for første gang med fødderne plantet i Perus regnskov. Efter godt 2 døgns rejse med bil, fly, taxa og båd var jeg godt spændt på at se, hvad der ventede mig her i Taricaya-reservatet. Hvad jeg ikke vidste, var, at dette sted ville blive en af de bedste oplevelser på hele min rejse.
Rent ud sagt, var stedet en ren mudderpøl, eftersom der kort forinden havde været oversvømmelse. Dagene gik med hårdt arbejde, hvor vi blandt andet skulle vedligeholde en bananplantage, lave stier, finde insekter og fodre dyr. Generel genopbygning af ting, som oversvømmelsen havde ødelagt. Med den høje luftfugtighed oveni, var man garanteret sved på panden – og jeg elskede det! Jeg elskede det hårde arbejde og al den forskel man kunne se efter hver eneste aktivitet. Man sad sjældent stille; Der var hele tiden et hul, der skulle graves, en kaj/træ der skulle hoppes ud fra, et dyr, der skulle fodres, eller en øl, der skulle drikkes i godt selskab.

I reservatet boede en masse andre frivillige, med samme interesser som jeg selv, i bungalows. Jeg boede selv på værelse med to piger fra Tyskland og Canada, som jeg stadig holder kontakten med i dag. Jeg syntes hvert fald at konceptet om bungalows var helt fantastisk og jeg følte faktisk aldrig jeg havde brug for at være alene! Men det var ikke altid kun arbejde. Vi havde en pause midt på dagen og havde fri til aften, så der var tid til at hoppe i floden og få arbejdstøjet vasket. Samt at tage til byen i weekenderne.

Maria Østergaard

Det var vemodigt at skulle forlade Peru. Men heldigvis, har jeg så mange gode oplevelser i bagagen derfra. Lige fra første gang jeg stod i junglen i mudrede gummistøvler, til at sætte en brøleabe fri, til at følge en myreslugerunge blive rask, se en vild pumas fodspor, til at få et kram af en abe og til at se bananplantagen vi plantede være spirende. Set i lyset af al den tid jeg har arbejdet herhjemme for få råd til opholdet i Peru, har jeg ikke fortrudt en eneste gang. Taricaya har været hvert et minut og hver en krone værd! Det har ikke været ferie, det har været livet!

Hertil har jeg følgende råd til dig, som overvejer eller skal på dette projekt:

1. Vær glad, åben og nysgerrig! De, som arbejder der nyder, at de frivillige virker interesserede i arbejdet. Vær ikke bleg for at tage de hårde opgaver, selvom man er pige. Det er kun velset og ofte der hvor man ser den største forskel.

2. Taricaya er et helt fantastisk sted i en meget anderledes natur end herhjemme. Der er rigtig mange myg og derfor er det NØDVENDIGT med en god myggespray med en høj DEET og det kan kun købes dernede.

3. Tag et par dage fri og oplev Machu Picchu. Turen er måske en smule lang, hvis man tager bussen, men man får set en masse af Perus kultur og de steder, hvor turisterne ikke kommer. Machu Picchu er i sig selv noget, man ikke må gå glip af!

Jeg vil anbefale det til alle, der vil prøve noget anderledes, hvor man føler man gør en forskel. Hvis man kan lide at få jord under neglene og dele oplevelserne med menneskerne fra hele verden, er jeg sikker på, at det vil være det hele værd. Hvem ved, måske ender mit næste eventyr endnu engang i Peru igen..

At være frivillig i Peru har været et eventyr ud over alle forventninger!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Maria Østergaard

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲