You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Peru - Frederik Fornitz

Eventyr i junglen

Frederik Fornitz – Natur & Miljø i Peru

Jeg var lige startet på en videregående uddannelse, og vidste ikke hvad jeg faktisk ville. Så fik jeg ideen, måske kunne det at komme ud og rejse og få nogle oplevelser ryste lidt op på synet på tilværelsen? Så til en familiegrillfest sad jeg og søgte lidt rundt og fandt ind på Projekts Abroad s hjemmeside og her fra gik det stærkt. Få måneder efter vidste jeg at jeg skulle ud som frivillig.

Ret hurtigt blev jeg enig med mig selv om det skulle være Peru, og efter nogen overvejelse besluttede jeg mig for at tage to måneder til Taricaya, og hvilke to måneder det skulle ende ud med at blive.

Frederik Fornitz – Natur & Miljø i Peru

Da jeg trådte ud af flyet i Puerto Maldonado var det helt fantastisk. Varmen, fugtigheden og alt var så anderledes end jeg nogen sinde før har oplevet det. Jeg blev mødt af Elvira, der tog imod en canadisk frivillig og mig, og vi blev sendt ind til byen i en tuktuk. En lille trehjulet motorcykel, som PM er fuld af, der er flere af dem end af biler. Det var en helt igennem fantastisk tur, i hvert fald langt højere end jeg havde forventet af en simpel taxa tur. Det er en verden der er så anderledes end den man kender her hjemme i Danmark. Der var bygninger kun lavet med pæne facader ud imod vejen, som ikke nødvendigvis var lavet af asfalt og man kunne nemt se en forretningsmand i det fine jakkesæt stige af en stor dirtbike.

Frederik Fornitz – Natur & Miljø i Peru

Næste dag mødtes vi med Elvira, der førte os ned til båden, hvor vi for første gang mødte nogle af de andre frivillige og ansatte. Følelsen af første gang at sejle fra Puerto Maldonado er helt ubeskrivelig. Man ved slet ikke hvor man skal kigge hen. Alt er simpelthen så nyt og spændende. Det blev kun mere spændende jo længere væk vi kom fra Puerto Maldonado. Da vi nåede ”kajen” ved Taricaya og havde kæmpet os op til trappen, der førte op fra floden og op til Taricaya, ventede de sidste få meter, før man var hjemme. Og hvilket hjem man var kommet til: bungalows med vægge lavet af myggenet, så man kunne stå og kigge ind i junglen, imens man tog et brusebad og hængekøjer, hvor man kunne kigge ud over floden, Madre di dios! Vi blev mødt af Rachel, centerets leder, der viste os rundt og fortalte os om alle de fantastiske ting vi ville blive en del af og opleve, såsom at fodre og aktivere dyrene på centeret, være med ude om natten og lede efter skildpaddeæg, så de ikke blev solgt illegalt, observere fugle i 42 meters højde og være med til at bygge faciliteter til Taricaya for at gøre arbejdet endnu bedre for dyr og mennesker.

Frederik Fornitz – Natur & Miljø i Peru

Ellers har vi desværre været lidt ramt af sygdom her i huset. Det startede med at Ricardo (faderen i huset) tabte en sæk med mørtel ned over hans storetå, så der gik betændelse i tåen og han skulle på penicillin. Så blev først jeg og så efterfølgende Emma forkølede og nu ligger Beatrize (moderen) og har mavesmerter. Hun har været ved lægen i dag og vi har endnu ikke hørt dommen, så det må I vente med at høre nærmere omkring. Og sidst men ikke mindst er den tamme høne også blevet syg. Den har haft en dårlig fod og har sovet oppe hos Brissa (datteren) i en papkasse de sidste par nætter. Fantastisk!Da jeg inden afrejse så tidspunkterne for hvornår nogle af aktiviteterne startede, var jeg lidt skeptisk da jeg ikke er morgenmenneske, men der var ingen problemer med at komme op om morgen, for alt var spændende på en eller anden måde. Var det ikke lige fordi man oplevede noget spændende, i det arbejde man lavede f.eks. når man luede ud imellem ananasserne, så var der altid hyggesnak med de andre frivillige og de ansatte, hvor man kunne høre så meget spændende både fra dette projekt, men også mange af de andre Projekt Abroad projekter. Noget af det bedste var oplevelsen af at stå med en machete i hånden. Det var noget jeg aldrig helt mistede følelsen for: mærke eventyret, adrenalin og maskuliniteten ved at fælde et træ alene ved hjælp af en machete.

Jeg vil opfordre alle der tager til at pakke en sin kikkert, vandflaske, kamera og tage til Taricaya og så gå nogle ture på stierne omkring lejeren. For det er en guldgruppe af oplevelser. At bruge formiddagen på at sidde ude ved observations platformen og spotte fuglene, der søger føde i sumpen, er en god mulighed for at slappe af, opleve den fantastiske natur og give sig selv mulighed for at opleve vilde ting. Som blandt andet at finde en gruppe næsebjørne, vilde egernaber, skildpadder eller for første gang i flere år opdage en vaske ægte og meget levende jaguar. Aldrig i mit liv har jeg været så handlingslammet som i det sekund hvor der kommer en jaguar luntende rundt et sving lige i mod mig. En uhyggelig oplevelse, men også den absolut fedeste oplevelse jeg havde på egen hånd i min tid i junglen.

Så overvejer du at tage ud, så gør det. Du vil møde bunkevis af virkelig søde og sjove mennesker, få oplevelser du aldrig vil glemme og følelsen af at havde gjort noget godt er bare så fantastisk.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Frederik Fornitz

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲