You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Nepal - Casper Olsson

Venskaber i Nepal

Nepalesisk bjerglandskab

Jeg var kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg var klar til at skulle starte på min drømmeuddannelse. Efter at havde været i kontakt med skolen, måtte jeg indse at mit gennemsnit ikke var højt nok. De kom dog med det forslag, at man kunne tage ud og rejse i minimum 4 måneder som frivillig for at forøge mine chancer for at komme ind via kvote 2.

I min søgen efter forskellige organisationer, fandt jeg på Project Abroad, som levede op til alle mine krav.

Efter en lang rejse, ankom jeg til Nepal, hvor jeg blev modtaget af folk fra Project Abroad, og før jeg vidste af det, 3 dage senere, var jeg oppe i 2000 meters højde i Ghandruk.

Casper sammen med de andre frivillige i Nepal

Min første udfordring var trapperne som føltes som om de aldrig endte. Men efter en uge med trekking, arbejde i junglen og andre aktiviteter med de andre frivillige, kom man hurtigt i god nok form til at kunne følge med.

Oppe i Ghandruk havde vi frivillige en masse opgaver, deriblandt at sætte kamerafælder op, fugleobservation, sommerfugleindfangning/optælling, trekking til andre landsbyer i reservatet hvor der ville blive lavet interviews med de lokale.

Dog er der mange andre aktiviteter som dagligt bliver skudt ind i programmet. Vi kunne finde på at indsamle affald i Ghandruk, eller trekke en tur til ”hot spring”.

Frivillige hygger sig sammen i Nepal

I nogle weekender var det også muligt at tage ind til turistbyen, Pokhara. Dette udnyttede vi ofte, hvor vi nød livet med at tage på restauranter, shoppe og generelt bare hygge os sammen.

Efter en lang arbejdsdag var der ikke de store muligheder for oplevelser, især fordi man havde brugt meget energi på at trave langt oppe i bjergene og junglen. Men Ghandruk er heller ikke rig på de helt store aktiviteter, dog har de en hyggelig café, som vi frivillige tit udnyttede til at gå op og få dessert ved og så film.

Derudover elskede vi frivillige at hygge os med badminton, fodbold, amerikansk fodbold, kortspil eller andre daglig aktiviteter vi nu kunne finde på.

Fællesbillede i Nepal

Det jeg husker bedst fra min tur til Nepal, er helt klart de venskaber man skaber, og de oplevelser man deler sammen med dem. Det er nogen helt andre former for venskaber, som man ved, varer for resten af livet.

Samtidig ændrede Nepal virkelig mit syn på livet. Dette hører man måske tit, men den nepalesiske befolkning, deres kultur og deres syn på livet er så forskelligt fra hvad man møder i mange andre lande. Dette åbnede virkelig mine øjne, for at nyde livet for hvad man har. Disse mennesker har ikke særlig meget, men efter mine rejseoplevelser har jeg aldrig mødt nogen der er mere velkommende og glade for alt og alle omkring dem.

Deriblandt er den værtsfamilie som sørger for en, hver gange man er hjemme på hotellet, de gladeste mennesker i verden. De sørger for at du altid har et smil på læben, og hver eneste frivillig der kom forbi det projekt, følte helt klart de havde fået en reservemor.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Casper Olsson

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲