You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Kenya - Frederik Scharling

19-årige Frederik samler erfaring i Kenya

Da Frederik Scharling fra Holte fik sin studentereksamen fra Nærum Gymnasium, ville han gerne have et udbytterigt sabbatår. Efter at have hørt om venner og bekendtes oplevelser med udlandsophold besluttede Frederik sig derfor for at rejse til Kenya, hvor han igennem Projects Abroad kunne arbejde som ulandsfrivillig på et projekt inden for Natur & Miljø. ”Jeg faldt pladask for Kenya”, siger Frederik.

Frederik Scharling

Natur & Miljøprojektet i Kenya foregår i Rift Valley som ligger mellem Nakuru og hovedstaden, Nairobi. Frivillige arbejder på Kigio Wildlife Conservancy som er et center for bevarelse af mange truede arter, heraf girafarten, Rotschild. ”Jeg lærte en masse om naturbevarelse i Afrika, og jeg har fået en meget bredere viden.”

Frederik var med til en række forskellige aktiviteter på projektet. Han hjalp for eksempel med at konstruere nye veje i reservatet, indsamle data om giraffer, vedligeholde hegn, lave nye kort over området, fjerne invasive planter, fugleobservation, forebyggelse af krybskytteri, sporing af dyrearter ved hjælp af kamarafælder og han hjalp også til med genplantningsarbejdet.

Med ambitionen om en karriere som dyrlæge og den nye erfaring fra projektet var Frederik tæt på at realisere sin drøm. ”Jeg vil gerne være dyrlæge med speciale i eksotiske dyr, og erfaringen fra projektet har virkelig hjulpet mig. Jeg havde kontakt med og lærte meget fra etablerede dyreorganisationer som regelmæssigt besøgte reservatet. Jeg har også en stor interesse i naturbevaring, og det har blot gjort projektet mere belønnende.”

Frederik lærte meget om forskellene på kenyansk og dansk kultur ved at bo sammen med lokale. Alt er meget anderledes i Kenya, lige fra transportsystemet til klimaet til den venlige lokalbefolkning. ”Du lærer hurtigt om forskellene fra dit eget hjemland, men kenyanerne er meget gæstfrie, så du vænner dig hurtigt til din nye tilværelse. Jeg lærte lidt af lokalsproget, de lokale traditioner, og Kenyas historie og det var meget berigende.”

Frederik Scharling

Omgivet af smukke omgivelser, en udsigt med eksotiske dyr vandrende omkring og med muligheden for at udforske Kenya i weekenden, var det ikke svært for Frederik at nyde sine tre måneder i Kenya. Nu hvor han er tilbage i Danmark vil han gerne starte på dyrlægestudiet, rejse mere og måske endda begive sig ud i endnu en volontøroplevelse. ”Det er en oplevelse for livet, og jeg vil råde kommende frivillige til at nyde det og få det bedste ud af det!”

Frederik håber at kunne inspirere andre til at rejse ud som ulandsfrivillige.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Frederik Scharling

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲