You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø i Cambodja - Emilie Larsen

Emilie gjorde en indsats for Cambodjas havmiljø

Emilie Herlev, Bolivia, Humanitært arbejde

Emilie Larsen er 20 år og kommer fra Allerød i Nordsjælland. Efter hun blev student fra Frederiksborg Gymnasium ville Emilie have et sabbatår og bruge noget af det på at rejse. Hun havde dog ikke lyst til bare at rejse ud som turist, så hun besluttede sig for at rejse til Cambodja med Projects Abroad for at arbejde som ulandsfrivillig. I to måneder i foråret arbejdede Camilla med marinebiologi i Cambodja.

Projects Abroad har et naturbeskyttelsesprojekt på øen Koh Rong Somloem i Sihanouk-provinsen i Cambodja hvor frivillige sammen med uddannet professionelt personale arbejder med hovedsagligt marinebiologi. ”Projects Abroads frivillige hjælper øens lokale indbyggere. Vi fokuserer på at lære dem at leve af fiskeri på en bæredygtig måde uden at ødelægge miljøet omkring Koh Rong Somloem,” siger Emilie.

De frivillige monitorerede havmiljøet ved at lave undersøgelser på havbunden. Emilies daglige opgaver bestod af at lave undersøgelser om søheste, forskellige typer af oprydning forskellige steder såsom på havbunden og på stranden. Emilie var også med til at oplære nyankommne frivillige i hvordan undersøgelserne med søheste skulle udføres. Hun fik ansvaret for at undersøgelserne blev udført korrekt, hvilket var en stor og vigtig opgave. ”Jeg lærte at dykke, lave marineundersøgelser og at forstå hvorfor disse undersøgelser er så vigtige for at bevare et sundt miljø både over og under havoverfladen.”

Emilie Herlev, Bolivia, Humanitært arbejde

Den største oplevelse var da Emilie selv så en søhest. Det hjalp hende til at forstå betydningen af de frivilliges arbejde. ”Det er vigtigt at vide hvordan man beskytter naturen uanset hvor i verden man er. Det jeg har lært om marinebiologi indtil videre vil klart være brugbart når jeg starter med at læse.”

Der er dog også landbaserede aktiviteter såsom oprydning og indsamling af skrald på stranden og undervisning af lokale indbyggere og skolebørn i miljøvenlig adfærd. De frivillige har også bygget en legeplads til børnene på øen, malet en skole og undervist i engelsk. ”Jeg elskede arbejdet med at lave legepladsen. Jeg så den vokse hver dag og børnene legede på den selvom vi stadig var i gang med at bygge den færdig. Det var dejligt at se deres begejstring.”

Emilie Herlev, Bolivia, Humanitært arbejde

Emilie råder kommende frivillige til altid at huske på formålet med projektet. ”The vigtigste er at være åbensindet og huske på, hvor vigtigt dit arbejde er for de lokale indbyggere på øen. Det bedste ved projektet var at jeg boede og arbejdede sammen med andre frivillige. Jeg har fået en masse venner som jeg har lavet en masse sjove ting sammen med, og jeg elskede at vågne op til lyden af gekkoer.”

Læs mere om projektet her

Se videoer om Natur & Miljø her

Emilie Larsen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲