You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Sygepleje i Tanzania - Karoline Linde

Lærerige måneder i Tanzania

Frivilligt arbejde med børn

Efter gymnasiet valgte jeg at tage et sabbatår, for at komme ud og opleve noget spændende. Siden jeg har været helt lille, har jeg altid gerne ville ned og hjælpe ”de fattige børn i Afrika”. En veninde og jeg valgte at rejse til Tanzania i 2 måneder.

Vi var begge fast besluttede på at vi ville arbejde på et børnehjem, og da vi begge to gerne vil læse til sygeplejerske, valgte vi at en del af vores projekt også skulle være medicin. Det blev derfor 1 måned humanitært arbejde på et børnehjem og 1 måned medicin på et lokalt hospital. Og jeg er så glad for den beslutning!

Mig og min veninde boede hos en værtsfamilie i Dar es Salaam, hvor vi fik mad og havde vores eget værelse. Vi startede som sagt med at arbejde på et lokalt børnehjem.

Karoline gik straks i gang med skolens læseprogram. Læseprogrammet kan ikke foregå uden frivilliges hjælp. Det foregår således at eleverne deles op i små grupper med 2-3 elever i hver, og så har de private læsnings- og skriveøvelser i en time to gange om ugen. ”Vi startede vitterligt fra bunden med at lære eleverne alfabetet på en sjov og simpel måde,” fortæller Karoline.

Arbejdet på børnehjemmet

Frivilligt arbejde på børnehjem

Hverdagen var barsk, og de første dage var meget overvældende og til tider chokerende. Man skulle vænne sig til at måden de lever på er total en modsætning til danske børn. Vi legede med børnene, sad med de små på knæene, gav de mindste mad, og sad sammen med dem når læreren kom forbi og underviste dem.

Frivilligt arbejde med medicin i Afrika

Man får lyst til at give de børn alt den kærlighed og omsorg man kan, og jeg vil ikke undvære at nævne, at de mangler den. Nogle dage havde vi lidt legetøj med til dem, såsom sæbebobler, armbånd og en fodbold, og så var deres dag reddet. At se glæden i deres øjne over så lille en ting, var fantastisk! Jeg skulle give så lidt af mig selv, for at se dem smile og være glade. Dejlig følelse.

Lærerige oplevelser på hospitalet

Sabbatår i Afrika

Hospitalet var noget helt andet end børnehjemmet. Vi skulle gennem projektets forløb være på forskellige afdelinger. Vi var mest på fødegangen, operationsstuen og på skadestuen, hvor vi observerede læger og hjalp til hvor der var brug for det.

Da vi begge ikke var uddannede, gik tiden mest med at observere hvad lægerne gjorde. Men det var stadig utrolig spændende og vi fik nogle gange lov til at hjælpe til med at assistere.

Det var til tider meget grænseoverskridende, for alting er beskidt, gammelt, ved at falde fra hinanden og patienterne bliver ikke altid lige godt behandlet – igen, en modsætning til Danmark.

Der var også gode øjeblikke, såsom at assistere under en fødsel, og blive takket af patienterne, bare fordi man holder dem i hånden fordi de har ondt, eller har hjulpet deres pårørende. Det var til tider hårdt, men jeg lærte så meget og blev bekræftet i, at det er den vej jeg skal tage min uddannelse.

Masser af oplevelser

Store smil i Afrika

Udover projekterne arrangerede Project Abroad også nogle arrangementer, som vi var med til. Fx Dirty Day hvor vi en dag var ude at male en skole, og en anden dag var vi ude at undersøge børn på en skole. Utrolig spændende og børnene så det som en kæmpe oplevelse at vi kom ud til dem.

Jeg kunne rigtig godt lide at være til disse arrangementer – så kom man lidt væk fra sit projekt, men hjalp stadig til, bare på en anden måde. Derudover havde vi også en Swahilli-time, hvor vi lærte de vigtigste udtryk, så vi bedre kunne kommunikere med befolkningen, en eftermiddag med afrikansk madlavning og foredrag med nogle af lægerne fra hospitalet.

Vi var meget sammen med de andre frivillige, da nogle af dem også arbejdede på samme projekter som os. I vores fritid var vi tit på stranden eller ude at spise sammen. Og i weekenderne lavede vi ofte en tur, hvor vi tog ud på en ø eller slappede af et dejligt sted sammen. Derudover skal det siges Projects Abroads lokale personale var så søde og hjælpsomme og vi var tit sammen med dem også.

Hjemmefra havde vi bestemt, at weekenderne og noget af vores fritid skulle bruges på at komme ud og se lidt af Afrika. Vi var en weekend på safari med nogle af de andre frivillige, hvilket var utrolig spændende! Henover weekenden var vi både på bådsafari, bilsafari og på safari i junglen, så vi så alle Afrikas dyr.

Det var igen lidt grænseoverskridende at skulle sove i junglen, uden vinduer i sin hytte, og høre aberne kravle på taget. Men det var fedt! Som en slags afslutning på rejsen tog vi nogle dage til Zanzibar for at slappe af og nyde den utrolig smukke sandstrand. Der var så ubeskrivelig flot og så lækkert. Det var dejligt at slutte af på den måde, efter at have arbejdet og oplevet så mange overvældende ting.

Min rejse til Afrika har været en øjenåbner. Jeg har lært så meget, men også set så meget frygteligt, jeg aldrig havde forestillet mig. Men det har gjort mig så meget stærkere. Jeg har levet i et land som er total en modsætning til Danmark, alting er anderledes, og bliver gjort på en anden måde.

Frivillige i Tanzania

På så kort tid har jeg oplevet så mange spændende, lærerige og fantastiske ting. Jeg har set og oplevet folk som bor i lerhytter trods tiden vi lever i, oplevet en meget anderledes kultur og folkefærd, været SÅ tæt på Afrikas største og farligste dyr, boet så primitivt at jeg tror jeg er blevet mindre sart på alle tænkelige måder, været sammen med børn på et børnehjem, oplevet et hospitals usterile og beskidte rammer, oplevet fødsler og operationer med afrikansk stil, set de værst tænkelige sår, samt behandlinger af patienter, som langt fra er som i Danmark, set en masse SMUK natur, slappet af de dejligste steder med solbadning, været på Zanzibar, set glæden i folk over den mindste ting som et highfive, et billede eller en sæbeboble, været med til at male en skole, undersøgt børn på en skole, og lært en masse nye mennesker at kende fra forskellige steder i verden.

Mest af alt har rejsen lært mig at værdsætte mit eget liv derhjemme. At bo i Tanzania, har fået mig til at indse hvor godt jeg har det. Jeg værdsætter mit land, min familie, venner og kæreste, mit hjem og de muligheder jeg har, endnu mere end jeg gjorde inden jeg tog afsted. Og det er så dejlig en følelse! Små ting, som man før tog forgivet, får lige pludselig en helt anden betydning.

Rejsen har været fantastisk og jeg har oplevet så mange spændende ting! Disse måneder har givet mig et helt andet syn på mange ting, og jeg vil have minder for altid.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Karoline Linde

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲