You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Fysioterapi i Thailand - Louise Hansen

SAME SAME, BUT DIFFERENT

Louise Hansen, praktikant på Fysioterapiprojekt i ThailandVi er fire fysioterapeutstuderende, som valgte at tage et praktikophold i Thailand, nærmere betegnet Surat Thani Hospital i forbindelse med vores uddannelse. Vi var på hospitalet i 4 uger og rejste derefter rundt i landet i 1½ uge.

Vi valgte at bo på hotel i stedet for at bo hos en værtsfamilie, og hotellet som Projects Abroad fandt til os, lå lige over for hospitalet, så det kunne ikke være meget nemmere.

Allerede fra starten af opholdet blev vi hjulpet godt på vej af Projects Abroad i form af lidt undervisning om den thailandske kultur og hvad man bør og ikke bør gøre. Derudover blev vi også vist rundt i Surat Thani, for at kigge på indkøbsmuligheder, politistation, turistinformation osv. samt hvordan vi skulle transportere os rundt i byen med Tuk Tuk.

Louise Hansen, praktikant på Fysioterapiprojekt i Thailand

På hospitalet arbejdede vi både i en træningssal og på sengeafsnittene på bl.a. ortopædisk, præ- og post operativ, hjerte og intensiv afdeling. Behandlingen og tilgangen til fysioterapi var ved første øjekast meget anderledes, men man fandt flere og flere ligheder undervejs i opholdet. Dog er ”Thai fleksibiliteten” noget man skal vende sig til som skematiserede danskere, som vi nu en gang er.

Thailænderne kommer til fysioterapeutisk træning på hospitalet alt efter hvornår det nu passer dem, hvilket kunne resultere i at man havde 3 patienter på en gang eller man kunne have en eftermiddag helt uden patienter. Dette er helt normalt i Thailand, men noget vi lige skulle vende os til.

Louise Hansen, praktikant på Fysioterapiprojekt i Thailand

Vores supervisor og de andre fysioterapeuter og personale var rigtig flinke og hjalp os så godt de kunne, selvom alle ikke var så gode til engelsk. De blev dog mere og mere modige til at snakke engelsk til os, og de havde altid lidt frugt eller typisk thai mad med vi lige skulle smage. Noget bedre end andet.

De lærte os også en masse thai, således vi kunne kommunikere bedre med patienterne, som ikke kunne engelsk. Dette var til tider svært, men med lidt thaigloser, kropssprog og et smil, så kommer man rigtig langt. Ellers var der altid en anden fysioterapeut der kunne oversætte.

Louise Hansen, praktikant på Fysioterapiprojekt i Thailand

Undervejs i opholdet på hospitalet blev vi også inviteret af fysioterapeuterne med til begravelse, ud og spise samt på weekendtur til Koh Phangan, hvilket understreger thailændernes gæstfrihed. Dette var rigtig spændende og en god mulighed til at opleve Thailand på et mere lokalt niveau.

Vi vil klart anbefale alle som overvejer at tage et praktikophold i udlandet og evt. Thailand til at gøre dette, da det er en oplevelse for livet og man oplever landet på en anden måde, end man ville som turist. Derudover fik vi også en masse fagligt og praktisk erfaring ud af det.

Hjælpen fra Projects Abroad gjorde opholdet meget nemmere, idet de var en sikkerhed og tryghed under hele forløbet og man følte der blev taget godt hånd om én, både under planlægningen af turen samt undervejs i praktikopholdet.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Louise Hansen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲