You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Fysioterapi i Nepal - Aisha Sheikh

Aisha Sheikh

Min tid i Nepal som frivillig har været uforglemmelig fantastisk. Men sikke et kultur chok det er… jeg kommer ud af lufthavnen med al min bagage og ser Projects Abroad personalet og begynder at gå hen imod dem, lige pludselig står der en betjent og råber og peger på mig om at jeg går den forkerte vej!! Puha sikke en velkomst ha-ha! Men det lykkes mig at komme hen til projektets personale og jeg bliver mødt med åbne arme.

Nepal er et land med mange ansigter. Folket er søde og hjælpesomme (det meste af tiden!).. de har en kultur med at stirre meget på folk som ikke ligner dem, det er ikke fordi de er ubehøvlede, de er bare meget interesserede i at vide hvor man kommer fra. Der er utrolig meget fattigdom og små børn som tigger på gaden. Aisha SheikhEt godt råd er, at hvis du gerne vil give dem noget, så lad vær med at give penge, giv dem hellere noget mad fra supermarkedet. Og hvor end du går, så skal du altid prutte om prisen i alle butikker, det forventer de af dig!  Man skal også lige vænne sig til at elektriciteten går hver dag, men man vænner sig til det, og det er da meget hyggeligt med stearinlys

Værtsfamilien har været vidunderlig. De er simpelthen så søde og åbne, at man føler sig rigtig hurtig hjemme. Kommunikationen var ikke noget problem for de talte alle sammen ret godt engelsk. Værtsmoren havde et hjem for misbrugte børn, som hun viste mig en dag, det betød meget for mig at hun ville gøre det. Da jeg skulle rejse hjem igen, gav hun mig et nepalesisk tørklæde med en buddhistisk bøn printet på, som skal beskytte én. Det betød en hel del for mig, at hun gav mig det, for det betyder at de også var rigtig glade for at have mig i familien. De har endda inviteret mig tilbage til at bo hos dem, og jeg holder stadig kontakten med dem over e-mail.

Aisha Sheikh

Aisha Sheikh Arbejdet på Sahara Care Home, en fysioterapeutisk klinik, var helt specielt. Man bliver lidt chokeret over hvor dårlige faciliteter og hygiejnen er, men igen det er et u-land, så man kan heller ikke forvente andet. Men det var fantastisk at se sammenholdet mellem personale og også mellem patienterne og deres familie. Alle hjalp alle. Det ser man i hvert fald ikke herhjemme… Briksene var lavet af træ og kunne ikke hæves eller sænkes, man måtte bare arbejde med det man havde. Det tog nogle dage at vænne sig til, men efter det var det bare helt normalt for én at arbejde i de omgivelser.

De andre frivillige var helt fantastiske. Jeg har fået en masse nye venskaber fra hele verden og vi brugte også weekenderne på at rejse sammen rundt i Nepal.

Pokhara er en af de byer som jeg er blevet smaskforelsket i, det er simpelthen et vidunderligt sted. Man skal opleve og se den for at forstå hvad jeg mener. Flot natur og fantastisk udsigt over Himalaya bjergene.

Nepal har så mange ting at opleve, og at være der som frivillig er den perfekte måde at gøre det på. Du får dig en hverdag blandt alle de lokale, du får lært noget af sproget og det bliver lynhurtigt dit hjem. Levestilen i Nepal er så simpel og bekymringsfri at man bliver afhængig af den.

Aisha Sheikh

Alt i alt, så har min tid i Nepal været ikke andet end fantastisk, og noget jeg helt sikkert skal gøre igen snart.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Aisha Sheikh

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲