You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Almen Medicin i Sri Lanka - Daniel Torp

Postkort fra Sri Lanka

Martha DallJeg har været i Sri Lanka i snart tre uger, og det er på mange måder en meget spændende oplevelse, da Sri Lanka er meget anderledes. Landet kategoriseres som et uland, hvilket man også godt kan mærke på flere ting – meget fungerer på måder, som vi i Vesten nok ville anse for at være besværlige og uorganiserede, men alligevel fungerer det på sin egen måde her.

Mit projekt er på Panadura Base Hospital, hvor jeg for det meste observerer hvordan et sygehus fungerer under srilankanske forhold. Her er ressourcerne få, de har flere patienter end de har sengepladser til, men alligevel tager rigtig mange af lægerne og sygeplejerskerne det meste af dagen med et smil. Det er rigtig interessant at se, hvordan de gør tingene, da det er meget anderledes fra Vesten.

Martha Dall

Ellers så bor jeg hos en rigtig omsorgsfuld og god værtsfamilie i byen Panadura. Min værtsmor laver udsøgt srilankansk mad, som godt nok kan være noget stærkt, men efterhånden vænner man sig til krydderierne og sætter pris på den rigtig gode mad.

Som volontør har jeg ikke de store muligheder på selve projektet jeg er på, da jeg ikke har nogen uddannelse og derfor næsten ikke kan gøre noget, i stedet er det meget observerer jeg en hel del. Det handler dog meget om at spørge om lov til at hjælpe, og nogle gange får man lov til fx at lytte med et stetoskop på nogle børn for at høre forskellen på raske og syge lunger.

Derudover har vi ofte ”medical camps”, hvor vi tager ud i lokalsamfundet og giver de lokale et helbredstjek ved at tjekke blodtrykket og blodsukkeret. Herefter snakker mange af dem med en læge, og dem, som har behov for det, får udleveret medicin. Her føler man at man kan hjælpe folk, modsat på hospitalet, hvor man mere observerer.

Martha Dall

Overordnet er det en rigtig spændende og til tider grænseoverskridende oplevelse, som jeg i hvert fald tror, vil gavne mig fremadrettet i mit liv.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Daniel Torp

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲