You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Almen Medicin i Nepal - Lea Plantener

Min nepalesiske sjælerejse

Lea Plantener Lea Plantener Lea Plantener Lea Plantener Lea Plantener

Jeg tror først det gik op for mig, hvad jeg havde kastet mig ud i, da jeg stod i lufthavnen i Kathmandu.
Varmen - jeg havde prøvet at forberede mig hjemmefra, men efter tre skridt med en tung kuffert var jeg allerede gennemblødt af sved. Sådan startede mit fire ugers eventyr i Nepal.

Jeg havde en plan
Jeg skriver eventyr, men egentlig har jeg mest lyst til, med fare for at lyde hellig og selvhøjtidelig, at kalde det min ”sjælerejse”. I bund og grund var det nemlig lige præcis, hvad det blev til. Jeg tog af sted fra Danmark rimelig sikker på, hvad jeg ville opleve og opnå. Jeg havde en plan om at observere så mange fødsler som muligt for at få erfaring og komme ind på jordemoderuddannelsen i Danmark. Jeg var så fokuseret på hele idéen om at opleve fødsler, at jeg slet ikke skænkede kulturen, naturen eller de andre frivillige en tanke. Før jeg pludselig stod i det.

Tjekket pige med lyserød kuffert
Jeg tog af sted som en tjekket pige fra København. Jeg havde min lyserøde kuffert, min makeup og mere tøj, end jeg egentlig havde brug for. Jeg var opsat på at se godt ud, indgå aktivt i en travl hospitalshverdag og komme hjem med lommerne fulde af guldkorn, jeg kunne bruge på min videre uddannelse.
Det tog tre dage i Nepal, før jeg måtte erkende, at jeg ligeså godt kunne have ladet makeuppen og det smarte tøj blive hjemme. Varmen gjorde det umuligt at bruge makeup eller gå med andet end løst og let bomuldstøj. Jeg måtte med stor sorg rense den maske af, jeg så troligt havde båret i næsten ti år.
Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort.

Nepalesisk ro
I Nepal fandt jeg en skønhed, en ro jeg aldrig har oplevet før.
Jeg tilbragte tid med alle de andre fantastiske frivillige der snakkede om bl.a. filosofi, psykologi og tilgangen til livet generelt. Med mine 23 år var jeg en af de ældste, men jeg følte mig som en af de yngste, men vigtigst af alt; jeg følte mig hjemme.

Mine ønsker om travle dage på fødselsgangen, blev snart erstattet af en lyst til at opleve verden udenfor hospitalet.
Jeg prøvede yoga kl 04.00 om morgenen i nabotemplet, jeg løb ud over en klippekant og paraglidede, jeg havde en voldsom og fantastisk rafting tur på en brusende flod, jeg hoppede spændt op i en af verdens vildeste svævebaner – det var som om jeg ikke kunne få nok!
Og ind i mellem kunne jeg opleve miraklerne helt tæt på, når der skete fødsler på hospitalet.

Fødslerne.
I løbet af mine fire uger nåede jeg at opleve fem fødsler.
Hjemmefra havde jeg i min naivitet regnet med fem fødsler dagligt! Det var ikke tilfældet, og måske godt det samme.
Jeg må, ikke uden en smule skam, indrømme at jeg blev frygtelig dårlig, da jeg observerede dem. Jeg havde aldrig forestillet mig, hvor voldsom en fødsel rent faktisk kan være og det kom bag på mig, hvordan sygeplejerskerne håndterede hele scenariet.
Den omsorg jeg selv finder tiltalende ved jordemoderfaget var ikke til stede, og jeg følte mig stødt af den kolde facon sygeplejerskerne udviste. Var det her virkelig hvad jeg drømte om? Kunne jeg klare at være jordemoder?

Livet er langt og verden er stor
Nu er jeg tilbage i Danmark og jeg har stadig ikke svaret på de spørgsmål, men det generer mig slet ikke mere. Livet er langt og verden er stor. Jeg skal se og opleve en masse mere, før jeg tager en endelig beslutning og i Nepal fandt jeg modet og ikke mindst roen til dette.
Det er mit håb og mit ønske, at jeg vil huske min tur for altid og bære den nepalesiske ro og fred med mig lige meget, hvor jeg befinder mig i verden.
Til alle jer, der overvejer et projekt til Nepal eller en anden destination: Gør det, gør det, gør det! Det kan godt være, det ikke bliver lige, hvad I forventer eller håber, men hvis I er ligeså heldige som mig, ender det med at blive meget, meget mere!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Lea Plantener

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲