You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Almen Medicin i Kenya - Josefine Skottfelt

Rejsebrev fra Kenya

Josefine Skottfelt

Kunne se da jeg loggede ind, at det er en uge siden jeg sidst var inde og skrive sidst. Det føles bare som om der er gået 3 uger siden jeg tastede sidst!

Her sker noget hver eneste dag. Vi har snakket om at det er ligesom om at være i en slags eventyr. Ikke så mange konsekvenser, bare masser af vilde og mærkelige oplevelser.

I torsdags havde jeg sidste dag på Evans, som var hospitalet jeg startede ud på. Nu er jeg på et andet, Bondeni Maternity, men mere om det senere. Var virkelig begyndt at holde af stedet og begyndt at kunne tage bedre fra, men af mange grunde var det bedre at rykke.

Nå, den sidste dag møder jeg en ung pige, Ruth, på 14 år. Hun er blevet indlagt dagen før, og jeg er den som skal lave hendes journal. Så jeg skal selv måle blodtryk, temp, puls, oxygenniveau. Jeg bliver godt nok lidt skuffet over mine egne evner, da jeg måler at blodtrykket er helt oppe på 180/120. Sygeplejersken synes det er lidt sjovt at jeg kiksede. Jeg kiksede ikke, men pigen havde et skyhøjt blodtryk! Da vi var til scanning dagen efter med hendes nyrer, viste det sig at hun havde fået en infektion i det indre nyrevæv, pga. en blærebetændelse. Hun lå helt alene, og hendes forældre havde ikke engang taget hende på hospitalet. En af de andre frivillige fortalte mig at hun var død i weekenden. Helt alene. Stakkels pige. Hun var syg, men det overgik min vildeste fantasi at hun bare lige ville dø.

Josefine Skottfelt

Det nye sted jeg er, hedder Bondeni Maternity. Det er en fødeklinik med tilhørende vaccinationsklinik og graviditets check-up afsnit. Et fantastisk sted. Min 2. dag var i onsdags, og da jeg gik ind med min jakke - i føderummet- ligger der en kvinde på briksen, og så siger jordemoderen "I give it an hour". 40 minutter senere bar jeg en lille pige ind til sin mor, som var gået ind i sin seng på sengeafsnittet. Fantastisk oplevelse.

Sygeplejerskerne synes det er så dejligt jeg er der, og de lærer ivrigt fra sig. Så nu kan jeg både lave journaler, og give noget medicin.

I dag havde rengøringsnursen set sit snit til jeg skulle hjælpe hende, så vi rigtig kunne gøre rent! Hver kvinde har et skab i det kæmpestore rum, som er sengeafd. De skulle skures, for det var længe siden. Kakerlakkerne havde dog set deres snit til at flytte ind i den anledning. Da jeg sagde det til hende sagde hun bare "ja ja" og grinte lidt af mig. Jeg sagde til overnursen at der boede vældigt mange, og hun vil købe noget gift så vi kunne gøre det lidt lækkert.

Josefine Skottfelt

I weekenden levede jeg den ultimative Kenyadrøm ud! Vi var i Masai Mara - en af verdens 7. vidundere. Og det var vidunderlig fantastisk smukt. Vi så gnuerne migrere til Serengeti, og krodillernes jagt på dem i vandet. Og vi var et smut ovre på Serengeti. Vi så alt fra løver, zebraer, giraffer, vortesvin til kæmpe elefantfamilier der krydsede over de enorme savannebanker. Vi kørte rundt i matatu med højt tag (bedre kendt som et folkevognsrugbrød). Vores chauffør gav os den totale oplevelse ved at køre fast 2 gange. Den ene gang i totalt mørke, hvor vi blev nødt til at hoppe ud af bilen, så vi kunne skubbe den fri. Vi havde altså lige set løver!

Delte et luksus telt med Julie. Og vi fik en roomie. En rimelig klam frø der kunne hoppe megahøjt! Den svømmede rundt i bunden af brusebadet og havde en fest.

Nu er det snart weekend igen. Den her gang skal vil til Kakamega Forrest og Kisumu. Kakamega Forrest er det sidste regnskov som er tilbage her i Kenya. Kisumu er den by som ligger nærmest Lake Victoria her i Kenya. Det bliver super fedt.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Josefine Skottfelt

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲