You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Almen Medicin i Jamaica - Cathrine Poulsen

Cathrine lærte om lægefaget i Jamaica

Cathrine Poulsen

20-årige Cathrine Poulsen fra Sønderborg havde planer om at læse medicin efter hun blev student fra Sønderborg Statsskole i 2013. Derfor besluttede hun sig for at rejse ud som ulandsfrivillig med Projects Abroad i et sabbatår for at få praktisk erfaring inden for faget.

Cathrine har altid haft lyst til at opleve Jamaica, så hun rejste dertil med Projects Abroad for at arbejde på et projekt inden for Medicin & Sundhed i to måneder.

Projects Abroad er en international organisation som sender frivillige i alle aldre fra hele verden til 28 udviklingslande, hvor de bliver en del af lokalsamfundet imens de arbejder som ulandsfrivillige.

”Jeg arbejdede på Percy Junior Hospital hvor jeg observerede lokale læger. Hele oplevelsen har kun bekræftet at jeg vil læse medicin,” siger Cathrine. ”Jeg arbejdede med ambulante patienter,” forklarer hun, ”Vi hjalp patienterne med støtte. Vi hjalp til med at få patienternes sygehistorie så vi bedre kunne forstå deres sygdom og krop.”

Cathrine Poulsen

Cathrine arbejdede sammen med Dr. Miles, som er en af lægerne på hospitalet. Hun lærte at tage blodprøver, hun fik ansvaret for at levere blodprøver til laboranterne og hun lærte at føre journal på patienterne. Cathrine observerede ligeledes en række operationer såsom brok, omskæring og galdesten.

Cathrine har brugt det tætte samarbejde med lokale læger og sygeplejersker til at tilegne sig en større medicinsk viden. ”Arbejdsmiljøet på hospitalet er meget afslappet, og det giver plads til morskab og læring. Personalet nyder at være på arbejde, og vi har været som en stor familie.”

Udover arbejdet på hospitalet har Cathrine deltaget i Outreaches, hvor frivillige og lokale læger opsøger patienter i fattige områder. Her tog de blodprøver, målte blodsukker og foretog helbredstjek på børn. ”Denne oplevelse har været enormt lærerig. Det jeg har set og været med til har gjort stort indtryk på mig, og jeg ved helt sikkert at jeg skal være læge.”

Cathrine har mange gode minder med hjem fra Jamaica. ”Det har været vidunderligt at bo hos en værtsfamilie: at sidde sammen med min værtsmor og bror med en kop varm chokolade og bare se tv har været hyggelig familietid. Øens smukke udsigt, bjergene, strandene, kulturen, sproget, indbyggerne – det hele!”

Cathrine giver følgende råd til kommende frivillige: ”Vær åbensindet! Det er vigtigt at tage tingene med et smil for alting er mere afslappet og behageligt. Vær ikke bange for forandring og vær ikke bange for selv at forandre dig.”

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Cathrine Poulsen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲