You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Almen Medicin i Filippinerne - David Pedersen

Beskæftigelse i sabbatår

Hvorfor dette projekt?

David Pedersen

Efter afslutning af min gymnasiale uddannelse, stod jeg med ca. et år foran mig, som jeg på daværende tidspunkt ikke vidste, hvad jeg skulle fylde ud med. Med afrejse d. 9. januar begav jeg mig ud på mit medicinske, frivillige arbejdsophold med destinationen: Filippinerne.

Der var flere grunde til, det netop blev det medicinske projekt på Filippinerne. Det medicinske projekt, er en glimrende måde at få relevant erfaring, til når man engang søger ind på sin videregående uddannelse. I mit tilfælde, var min erfaring indenfor det medicinske område begrænset, idet jeg kun havde afsluttet en ungdomsuddannelse, men jeg havde dog basale egenskaber i et laboratorium, tilegnet gennem en naturvidenskabelig linje på gymnasiet.

Jeg valgte derfor samtidig at se det frivillige ophold som et ekstremt værdifuldt læringsforløb. Da jeg desuden også har filippinske aner var dette en oplagt mulighed for at besøge familien samtidig. Det medicinske projekt på Filippinerne var dermed en eminent mulighed for flere fluer med ét smæk.

Kultur og værtsfamilie. Arbejde og fritid.

David Pedersen

På trods af at vejret var primært domineret af regn i de indledende dage på Cebu, var begejstringen ikke påvirket. Selvom kulturen ikke er fremmed for mig, er den lige glædelig og overraskende hver gang. Venlighed, imødekommenhed og gæstfrihed er nøgleord, når man taler om den filippinske lokalbefolkning, og indbyggerne i Talisay City, kan selvfølgelig godt inddrages i den sammenhæng.

Min værtsfamilie var ekstremt gode til at tage imod mig som en af deres egne, ikke desto mindre kunne jeg godt til tide føle mig som æresgæsten i deres hjem. Familien Lastimosa, bestod af de 2 forældre, og 4 drenge på henholdsvis 7, 19, 20 og 22, hvoraf jeg hovedsageligt var sammen med de 3 ældste brødre. Vi klikkede hurtigt med hinanden, og de gjorde et virkeligt godt stykke arbejde med at vise mig rundt i lokalområdet og henvise til, hvad end der faldt mig ind.

Idet det ikke er første gang jeg besøger Filippinerne, så er kulturchokket ikke nyt for mig, men jeg kunne tydeligt se på de andre frivillige, hvordan kulturen overrasker og forbløffer. Da man logeres hos almindelige Filippinske værtsfamilier, får man for alvor kulturen at mærke.

David Pedersen

Jeg ankom en fredag, hvilket vil sige, at jeg først startede på arbejde den efterfølgende mandag. Man ville kategorisere arbejdspladsen (Rural Health Center Unit II / RHU II), som et lægehus, idet der ikke blev udført operationer, men stedet tilbød blandt andet lægekonsultation og vaccinering.

Mit arbejde bestod primært i assisterende opgaver, herunder klargøring af vacciner og udstyr og materialer til anvendelse.

Som en stor bonus fik jeg desuden også lov til at assistere ved en fødsel på RHU II. En kæmpe oplevelse, som jeg alene af stemningen i fødestuen blev helt høj af. At få lov til at opleve et nyt barn komme til verden, var helt bestemt noget af det største jeg oplevede igennem arbejdet.

David Pedersen

Gennem den ca. 4 uger lange arbejdsperiode var jeg på flere ture til fjerntliggende områder nær Talisay. Disse såkaldte ”medical missions” bestod i at give medicinsk hjælp til områder, bl.a. i bjergene hvor lægebesøg ikke er en mulighed, i nærheden. På disse ”missioner” blev en større mængde medicin og lægeudstyr medbragt, så en mobil sundhedsklinik kunne stilles op ved hver fjerntliggende destination.

Når der ikke arbejdedes, havde man rig mulighed for at opleve hvad lokalområdet, nærliggende byer og resten af Filippinerne, havde at byde på. Jeg brugte meget tid med min værtsfamilie, primært de ældste drenge, hvor vi slappede af på den lokale basketbane, overværede hanekampe og tog på mindre ture til Cebu City og nød faciliteterne der. Igennem arbejdet, blev der også etableret forhold til de andre medarbejdere. Det blev også til et par aftener med drinks og karaoke med de yngre sygeplejersker derfra.

Jeg var så heldig at være der samtidig med et par andre frivillige fra Europa, som også boede i Talisay. Vi brugte også meget tid sammen, og oplevede en masse spændende ting. Vi var så heldige at opleve en større religiøs festival i Cebu City: Sinulog. En gadefest hvor gaderne i centrum spærres af, en kæmpemæssig prydet parade marcherer gennem byen, og ca. 4 millioner mennesker er på gaden, og nyder den overdådige festivitas, som Sinulog er. I denne anledning fik vi oplevet lokalkulturen og hvilket fantastisk natteliv, der er i Cebu City og Talisay, som til stor forskel fra det europæiske natteliv, er noget mere dæmpet, men stadig særdeles spændende.

David Pedersen

I slutningen af mit frivillige projekt, kortede jeg et par dage af arbejdsopholdet, og besluttede at fejre og opleve det kinesiske nytår i Hong Kong med 4 andre frivillige piger fra hhv. Tyskland og Frankrig, som jeg mødte et par uger forinden. Da Hong Kong ligger i Filippinernes baghave, var dette ikke et problem, hverken økonomisk eller tidsmæssigt. Vi fik set de større seværdigheder i Hong Kong, fejret nytåret og selvfølgelig også rundet en tur forbi Disneyland.

Efterfølgende rejste jeg til en nordligere ø i det Filippinske øhav, og besøgte min familie, og vendte næsten hjemad ca. 10 dage senere.

Alt i alt en tur, der var så oplevelsesmæssigt intens, at en lignende tur med sikkerhed skal tages.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

David Pedersen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲