You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Katrine T., Alle Byggeprojekter i Nepal

En typisk dag hos Disaster Relief i Nepal

Frivillige spiser sammen efter byggeprojekt i Nepal

I et stort hus på tre etager og med en tagterrasse i Baghdol i det sydlige Kathmandu i marts 2017. Vejret var typisk sol og 17 grader om morgenen. Klokken 8 råbte vores Ma eller Da vores navne ind af døren, efterfulgt af “breakfaaast”. Det var for at vække os, men normalt vågnede vi klokken 7 af de aktiviteter der foregik ude foran vores vinduer: først af karatetræningen “one, two, three, HUAH” og dernæst af badmintonturneringen.

Efter vi havde fået serveret morgenmad og vendt nattens sære drømme og lyde, gik hver af de frivillige tilbage på deres værelser, for at gøre sig klar til dagens arbejde. Da jeg ankom, var vi tre af hunkøn og fire af hankøn i aldrene 18-65, kønsopdelt på henholdsvis et og tre værelser med køjesenge.

Vi blev samlet op i jeep omkring 9.30 ude på hovedvejen, efter vi havde drukket morgenens "milk tea” i det grønne havemøbelsæt, den lille lokale købmand havde stående ud til hovedvejen til gæsterne.

Turen med jeep tog omkring 40 minutter, hvorefter gruppen af frivillige begyndte på det sædvanlige arbejde: hente spader, trillebøre, spartler og sandsi frem fra skuret, hente mursten og sand neden for bakken og blande mørtel.

Katrine sammen med skolebørn og frivillige på byggeprojekt i Nepal

Dagens materialer og udstyr var derefter klar til brug. Et par timer før og efter frokost blev der til musik langsomt bygget den ene mur op efter den anden. Der blev sunget, hostet, snakket, pjattet, fortalt og grinet hele dagen; nogle gange blandt de frivillige, andre gange med skolebørnene der kom for at sige hej.

Frokosten bestod af typisk nepalesisk mad, som blev nydt enten på terrassen i solen eller på en bjergskrænt med udsigt, fem minutters gang fra byggepladsen.

Om eftermiddagen ved 15-tiden når dagens mørtelblanding var brugt op blev der ryddet op, og vi blev kørt tilbage til huset af jeepen af samme vej som vi kom fra. Nu tilstøvede efter dagens arbejde.

Ved ankomst tilbage til huset forberedte Ma og Da eftermiddagsteen imens de frivillige skiftedes til at gå i bad.

Mellem eftermiddagsteen og aftensmaden, der blev serveret klokken 20, var der afslapning; nogle tog til Kathmandu med taxa, and slappede af i deres senge eller gik en tur. Omkring klokken 22 gik vi i seng.

Hvad har jeg fået ud af det:

Katrine sammen med skolebørn og frivillige ved overdragelsen af nybygget skole i Nepal

Efter min frivilligperiode føler jeg, at jeg er blevet mere åben overfor andre mennesker, jeg har fået venner fordelt i hele verden for livet, jeg har fået oplevelser jeg aldrig vil kunne få andre steder og jeg har lært en masse om andre kulturer. Erfaringerne fra mit frivilligophold vil jeg aldrig tage for givet og aldrig vil glemme. De er med til at sætte pris på alt hvad jeg har, kan og har mulig for at gøre.

Gode råd:

  • Brug tøj som du er ligeglad med, både sko, bukser og trøje.
  • Hav en støjmaske med til ansigtet. Foruden støv fra byggepladsen og vejene er der også en masse støv fra sand og mørtelmix som jeg hurtigt kunne mærke kom i halsen og lungerne.
  • Vær åben, positiv og imødekommende!
  • Tag alt som en oplevelse. I stedet for at brokke dig over manglen på varmt vand, nyd de kolde bade!
  • Besøg dit nærområde og udforsk hvad det har at byde på.
  • Udnyt weekenderne og tag på eventyr med de andre frivillige.
  • Hav en god bog med.
  • Lær sproget! Man lærer endnu mere om landet ved at snakke med de lokale, og de lokale vil meget gerne snakke med udlændinge, men de fleste kan desværre ikke engelsk.

Med venlig hilsen

Katrine, Byggeprojekt i Nepal

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲